Ob članski izbrani vrsti, ki je v Katarju presenetljivo izgubila z domačo izbrano vrsto, so se danes popoldne dokazovali tudi nogometaši v reprezentanci do 21 let. Izbranci selektorja Primoža Glihe so se v Celju pomerili z makedonskimi vrstniki in po zaostanku iztržili remi. Po koncu tekme smo se pogovarjali z Jonom Gorenc Stankovićem.


“Težko bi opisal prvi polčas. Nesrečni zadetek ob koncu prvega polčasa nas je nekoliko presekal. Vseeno smo nadaljevali s svojo igro, zaigrali bolje, zadeli in imeli, vsaj kot sem sam videl, tudi večjo posest žoge. Ampak posest žoge ne daje zadetkov, vseeno pa smo si pripravili priložnosti in zadeli za 1:1, ni pa veliko manjkalo, da bi tudi zmagali,” je uvodne vtise po tekmi strnil obetavni branilec dortmundske Borussie. Visokorasli nogometaš, ki so ga v branilca prešolali prav v Dortmundu, je tako kot v četrtek, ko je mlada reprezentanca v Kopru izgubila z Ukrajino, v osrčju obrambe igral še z dvema partnerjema. Slovenija je namreč tudi tokrat zaigrala s tremi osrednjimi branilci, česar v klubih ne vidimo prav pogosto. Tudi 19-letni nogometaš priznava, da je za privajanje na nov sistem igre potrebnih nekaj tekem in treningov: “Res je, v klubskem okolju igramo z dvema osrednjima branilcema, v reprezentanci pa s tremi. Ni se težko privaditi na to, je pa potrebno odigrati nekaj tekem, da se vseeno navadiš na tak sistem. Edino kar nam pri tem pomaga, so zgolj tekme in treningi.”

“V Dortmundu nas čaka kar napornih šest ali sedem tednov. Moramo si priboriti obstanek v ligi, zato zna biti kar napeto,”  je še dodal Gorenc Stankovič, ki ga je na tribuni spremljal tudi oče Mile. Po koncu klubske sezone čaka mlado izbrano vrsto začetek kvalifikacij za EP 2017, v katerih se bodo Slovenci uvodoma pomerili z Andoro, v nadaljevanju pa jih čakajo zahtevnejši nasprotniki. A nekdanji kapetan Domžal pravi, da se reprezentaca Litve, Italije, Srbije in Irske ne boji: “Nikogar se ne smemo ustrašiti. Drži, da gre za zahtevno skupino, vseeno pa mislim, da lahko premagamo vsakega nasprotnika in lahko napredujemo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…