Slovenska reprezentanca počasi že odšteva dneve do šeste kvalifikacijske preizkušnje za svetovno prvenstvo v Rusiji. Z dvobojem proti Malti se bo kvalifikacijski ciklus prevesil v drugo polovico, zmaga s sredozemsko državico nujna, če želijo slovenski nogometaši še upati na preboj v dodatne kvalifikacije.


Po prostem vikendu so se četi selektorja Katanca pridružili tudi vsi zamudniki. Med tistimi, ki so v Brdu vadili že vse od prvega dne priprav, je tudi Robert Berić. Krčan se je včeraj razveselil obiska otrok iz vrtcev Preddvora, Bertokov in Celja. “Ko sem bil še otrok, sem tudi sam spremljal slovensko nogometno reprezentanco. To bo za njih lepa izkušnja in tudi mi se bomo z veseljem podružili z otroci,” je poudaril napadalec St. Etienne, ki je sezono ob težavah s poškodbo sklenil s skupno devetimi zadetki. Posavski nogometaš bo tudi v tekmi z Malto pomemben adut slovenskega napada: “Pričakujemo, da se bo tekmec povlekel nekoliko nazaj, tako da bomo morali biti potrpežljivi. Tekmeca smo analizirali, približno vemo, kako bo vse skupaj izgledalo. Upam in želim si, da bomo čim hitreje dosegli zadetek, saj nam bo vsem skupaj lažje.”

Foto: NZS

Še nekoliko boljšo sezono ima za sabo Jasmin Kurtić, ki je izpustil zgolj eno tekmo Serie A, ob treh asistencah pa je v statistično bero dodal kar šest zadetkov. Belokranjski vezist tudi po spodrsljaju na Škotskem, s katerim so si Slovenci zapletli boj za svetovno prvenstvo, verjame, da bo s soigralci prihodnje leto zaigral v Rusiji: “Vsak od nas mora verjeti v svetovno prvenstvo, videli pa bomo, kako se bo na koncu to razpletlo. Treninge moramo izkoristiti, da se uigramo in začutimo predvsem v ofenzivni liniji. Trenutno smo zelo osredotočeni na to tekmo, tako da ne kalkuliramo in razmišljamo o razpletih drugih tekem.”

Ob tem član Alatante poziva tudi vse navijače, da si sobotni dvoboj v Stožicah ogledajo v živo, čeprav se tudi sam zaveda, da Malta ni atraktiven nasprotnik. “Navijači so nam vselej stali ob strani, ko je bilo potrebno, zato jih tudi sedaj pozivam, da nam pomagajo. Malta res ni posebno atraktiven nasprotnik, a igralci potrebujemo podporo s tribun. Zelo veseli bi bili, če bi imeli tudi na tej tekmi številno podporo s tribun. Mi bomo zagotovo dali vse od sebe, da zadovoljimo njihove apetite in se jim z dobro igro tudi oddolžimo za nakup vstopnice,” poziva Kurtić.

Včerajšnje presenečenje v prijateljski tekmi z Ukrajino – Maltežani so vknjižili prvo gostujočo zmago po štirih letih – je pravšnje opozorilo, da lahkomiselnosti ne sme biti: “Proti ekipam, ki se branijo, je potrebno narediti premoč. Takšno predstavo pričakujemo tudi od Malta, ki je v tem pogledu zelo neugodna. Imamo kvaliteto, ki jo bomo morali pokazati tudi v situacijah ena na ena, saj s podajanjem žoge okoli njihove obrambe ne bomo prav veliko storili.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brečko: na evropskem prvenstvu bomo skušali spisati zgodovino!

Slovenska reprezentanca do 17 let se je četrtič v svoji zgodovini uvrstila na evropsko prv…