Ne glede na to, da se je članska izbrana vrsta v letošnji sezoni že pomerila z Urugvajem in Argentino, reprezentancama, ki trenutno spadata med osem najmočnejših na svetu, in bo v prihodnjem tednu v Stožicah gostovala še tretjerangirana Kolumbija, obračun z Anglijo vsaj iz vidika tekmovalnih ambicij predstavlja vrhunec letošnjega leta.


Zato ne čudi, da reprezentantje že z nestrpnostjo pričakujejo sobotno gostovanje na londonskem Wembleyju, kjer se bo obračun pričel ob 18. uri po slovenskem času. Slovenci so predzadnji trening pred petkovim odhodom na Otok opravili včeraj, nekaj fotoutrinkov s stoženskega stadiona si lahko ogledate na tej povezavi, in se znova pobližje spoznali z razmerami, ki jih čakajo v Londonu, kjer za soboto napovedujejo veliko verjetnost deževnega vremena, a to ni zmotilo dobre volje nogometašev, kar je hitro potrdil tudi Jasmin Kurtić. “Vzdušje je zelo dobro, kar je samoumevno, saj sem tudi jaz zraven,” je druženje s sedmo silo pred začetkom treninga v šaljivem tonu odprl Belokranjec, ki bo pred tekmo z Anglijo kandidiral za 21. nastop v dresu z državnim grbom. Vezist Fiorentine je nato pristavil, da nasprotnika sicer spoštujejo, a se ga nikakor ne bojijo: “Vzdušje je takšno, kot mora biti. Z dobro atmosfero običajno pridejo tudi dobri rezultati. Anglijo spoštujemo, ampak se je ne bojimo. Moramo biti samozavestni, a se je potrebno tudi zavedati  s kom se spopadamo. Zaenkrat se še nismo pretirano ukvarjali s samo taktiko, je pa za to še dovolj časa. Bolj pomemben bo naš pristop,koncentracija in motivacija. Tekmeca še nismo analizirali, smo si pa pogledali nekatere zadeve, ki smo jih počeli dobro proti Litvi.”

“Meni vse to ustreza, saj sem doma v Ljubljani. Mislim, da nam bo sprememba dobro dela, poleg tega pa menim, da so tudi ljudje v Ljubljani že lačni reprezentančnega nogometa,” je o tem, da se je pripravljanja baza z Gorenjske začasno preselila v prestolnico, dejal Andraž Kirm, od letošnjega poletja član ciprske Omonie. 30-letni Ljubljančan, ki se lahko pohvali že s 64 nastopi za reprezentanco, se je strinjal s Kurtićem in dejal, da bodo Angleži pred domačim občinstvom favorit: “Brez dvoma so Angleži favoriti, vendar v nogometu nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Potrebno bo biti kompakten, bo pa to zagotovo drugačna tekma, kot je bila zadnja z Litvo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…