Samir Handanović se je po tekmi z Anglijo, tako kot še sedem soigralcev, vrnil v klubske sredine. V tekmi s Kolumbijo je priložnost med vratnicama dobil Jan Oblak, ki pa mu Kolumbijci niso povzročili veliko preglavic, saj dela praktično ni imel. Pobral je vse nevarnejše predložke in dokazal, da ima Slovenija v tem času najmanj dva vrhunska vratarja.


“Mislim, da smo na igrišču dobro stali in smo se Kolumbiji dobro zoperstavili ter pokazali svoje kvalitete. Imeli smo svoje priložnosti, verjetno celo več strelov v okvir vrat kot oni in mislim, da smo dokazali, da se da igrati tudi proti tretji reprezentanci sveta,” je po tekmi dejal nekdanji vratar Olimpije, ki v letošnji sezoni, po poletnem prestopu iz Benfice v madridski Atletico, ne ponavlja predstav iz prve polovice letošnjega leta, ko je navduševal v golu lizbonskega velikana. Pri rdeče-belih priložnosti praktično ne dobi, a se to v tekmi s Kolumbijo ni poznalo, saj je svoje delo opravil zanesljivo in brez kančka treme, pa čeprav je nasproti stala odlična reprezentanca: “Napotki selektorja so bili takšni kot vedno, da moramo pustiti vse na terenu, pokazati kar znamo, naj bomo brez strahu in odigramo najboljšo tekmo, kar lahko.”

Slovenija je tekmo odigrala dobro, splošni vtis je pokvaril le zadetek Adriana Ramosa, ki je izkoristil nezbranost Slovencev, ki so se namesto, da bi se postavili v obrambo, raje ukvarjali s sodnikom: “Vse nas malce peče, kar se nam je zgodilo. Sekunda nezbranosti in prejeli smo zadetek, na žalost je tako, na napakah se učimo in verjamem, da se nam to ne bo več zgodilo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…