Po porazu proti Poljski, ki je Slovenijo pahnil na 4. mesto lestvice, lahko brez težav kvalifikacijski ciklus označimo kot neuspešen. Na slovenskem kontu so pa 10 tekmah zgolj 4 zmage, ki jih spremljajo 4 porazi in 2 neodločena izida. Kako na to gleda Jan Oblak?

“Tekma je bila za gledalce zelo zanimiva, saj je padlo pet zadetkov. Bili smo preveč nezbrani in Poljaki so to izkoristili. Pozitiven vidik je, da smo se dvakrat po zaostanku vrnili. Pokazali smo, da se ne predamo takoj. Če bi bili bolj zbrani, bi lahko iztržili več,” je uvodoma pokomentiral Jan Oblak, ki je tudi na tej tekmi nekajkrat zablestel z izvrstnimi obrambami.

Na vprašanje o napredku v primerjavi z marcem, ko je Kek prevzel selektorski stolček, je Oblak dejal: “Z novim selektorjem smo skupaj od marca naprej. Ni vse tako, kot se kaže na terenu. Ekipa se sestavlja tudi v slačilnici in dokler se tudi to ne postavi tako, kot je potrebno, bo težko dosegat dobre rezultate. A treba je povedati, da tudi v tem smislu napredujemo, saj se vsi med sabo razumemo.”

“Kockice se lepo sestavljajo. Normalno je, da to ne gre čez noč. Vsi smo želeli na evropsko prvenstvo, a na hitro na žalost ne gre. Jaz verjamem v ekipo in v selektorja, da bomo v prihodnosti naredili nekaj dobrega,” je zaključil kapetan slovenske reprezentance.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od PV
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska ženska izbrana vrsta se je mudila na Poljskem

Slovenska ženska futsal reprezentanca se je mudila na Poljskem, kjer je odigrala dve prija…