Kadetska reprezentanca Slovenije si je s četrtkovo zmago nad Norveško zagotovila nastop na majskem evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila Bolgarija. Gre za izreden uspeh slovenskih mladcev, ki bodo na kadetskem prvenstvu Stare celine zaigrali še drugič. Leta 2012 je bila Slovenija v vlogi gostitelja, zaradi česar je imela zagotovljeno udeležbo, tokrat je Slovencem uspelo preko kvalifikacij. Za nameček se lahko Slovenci pohvalimo še z najboljšim strelcem celotnih kvalifikacij, saj je Jan Mlakar v polno meril kar osemkrat.


Velik del zaslug za uspeh pripada tudi selektorju Igorju Benedejčiču, ki je reprezentanco septembra na domačih tleh najprej popeljal do dodatnih kvalifikacijah, v katerih so Slovenci najprej ugnali Romunijo, izgubili s favoriziranimi Angleži, v odločilni tekmi pa z zadetkom že omenjenega Mlakarja ugnali Norveško. “Pred zadnjo tekmo se je čutila določena napetost, saj smo se zavedali, da nas na evropsko prvenstvo pelje le zmaga. To se je tudi poznalo na začetku tekme, čeprav smo se v nadaljevanju uspeli otresti pritiska in začeli igrati našo prepoznavno igro. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik in na koncu zasluženo zmagali, Naš cilj je bil, da igramo dobro, na koncu pa se nam je vse poklopilo še v rezultatskem smislu,” je v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal selektor. Nekdanji vezist Olimpije, Korotana in Kopra je bil v teh dneh med najbolj izpostavljenimi obrazi uspeha, a Primorec izpostavlja tudi sodelavcu v ozadju: “To ni moj uspeh, ampak uspeh vseh, ki sodelujemo z reprezentanco. Jaz sem kot selektor najbolj izpostavljen, vendar je potrebno zasluge pripisati tudi ostalim, ki opravljajo izjemno delo. Pohvaliti moram celoten strokovni štab, Dejana Kopasiča, trenerja vratarjev Draga Kondiča, zdravniško službo, maserje in vodjo ekipe, Marjana Drvariča.”

“Zahvalo si zaslužijo vsi, ki so delali z nami in tudi trenerji v slovenski ligi, ki preživijo veliko časa s temi fanti. Mislim, da opravljajo odločino delo, poleg tega pa se je potrebno zavedati, da je reprezentanca odvisna od kubov. Če se v klubih dobro dela, bo imela nekaj od tega tudi izbrana vrsta. Ne smem niti pozabiti niti na nogometno zvezo, ki je vzpostavila kvaliteten sistem. Veliko nam pomaga direktor reprezentanc Milan Miklavič, medtem ko med sabo sodelujemo tudi vsi ostali selektorji,” je zaključil Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…