Mladinski reprezentanci Slovenije se ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo. Timi Max Elšnik in soigralci so morali v zadnji, odločilni tekmi elitnega kroga kvalifikacij priznati premoč gostiteljem Portugalcem, ki so se po zmagi s 3:1 veselili uvrstitve na julijsko prvenstvo Stare celine, ki ga bo gostila Nemčija.


“Fantom kapo dol, zaslužijo si vse čestitke, saj so v svetli luči prikazali Slovenijo. Naredili smo fenomenalen rezultat. Prvi del kvalifikacij smo končali na prvem mestu, v elitnem krogu kvalifikacij pa smo končali kot drugi. Ta generacija ni veljala za najbolj perspektivno, vendar so fantje dokazali prav nasprotno, saj kar osem mesecev niso izgubili tekme,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije nekaj dni po vrnitvi v domovino dejal selektor Igor Benedejčič. Slovenci so na Portugalsko odpotovali brez Jana Mlakarja in Janeza Piška, za nameček so zadnjo tekmo zaradi prepovedi igranja izpustili še Sandi Ogrinec, Marko Klemenčič in kapetan Dominik Ivkić.

Izostanek članov začetne enajsterice so Portugalci izkoristili že v uvodnih minutah, ko so v mrežo Slovenije pospravili dva zadetka. A v domačem taboru so se kljub zdesetkani zasedbi Slovenije bali nasprotnika, kar priča tudi dejstvo, da so tekmo iz Barcelosa prestavili v Rio Ave. “Obračun s Portugalsko smo igrali na drugem igrišču, kot je bilo predhodno določeno. Ta zelenica je bila pripravljena po okusu gostiteljev, mi pa smo bili že tako izdatno oslabljeni. Za nameček smo prejeli neregularen prvi zadetek, saj so Portugalci tik pred tem na sredini igrišča storili očiten prekršek, kar so videli vsi na stadionu, je priznal nekdanji reprezentant Slovenije, ki mu ni uspelo ponoviti lanskega dosežka, ko se je s kadetsko izbrano vrsto uvrstil med najboljša evropska moštva.

“Portugalska je zelo dobra reprezentanca in gre na evropsko prvenstvo zasluženo, vendar po mojem mnenju ne potrebuje zunanje pomoči,” je za konec potožil Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…