Mladinska reprezentanca Slovenije je, kot smo poročali že včeraj, osvojila memorialni turnir Valentina Granatkina. V finalni tekmi so varovanci selektorja Igorja Benedejčiča ugnali še domačo selekcijo St. Petersburga. V tekmi z nizkim številom priložnosti je zmagovalca že prvem polčasu odločil Rok Bužinel. Mladi up Gorice je izkoristil natančen predložek Sandija Čoralića in tako poskrbel, da je slovenski mladinski nogomet po lanskem tretjem mestu vknjižil nov uspeh.


Po zaključku finala je za spletno stran organizatorja turnirja nekaj besed podal tudi selektor Benedejčič, ki je v primerjavi s prejšnjimi štirimi tekmami posegel po dveh zamenjavah. Namesto Novaka in Sredojevića sta priložnost dobila Kene in Brekalo, s čimer je reprezentanca dobila še nekaj dodatne trdnosti v fazi obrambe, saj se je Janez Pišek iz obrambe pomaknil v zvezno vrsto, kapetana pa je v obrambi nadomestil prav David Brekalo. “Odigrali smo dobro tekmo, še posebej v prvem polčasu. V drugem polčasu pa smo imeli tudi nekaj sreče,” je v svojem slogu dejal Benedejčič, ki je kljub zmagi videl še nekaj možnosti za izboljšave.

raz_9080
Veselje po finalni zmagi nad St. Petersburgom. (Foto: granatkin.com)

“Povedano po pravici, nisem zadovoljen s predstavo našega moštva v drugem polčasu. Čeprav razumem, da je bila to v kratkem času za nogometaše že peta tekma in je bilo moštvo že utrujeno, lahko ekipa igra še bolje,” se je drugega polčasa, ko so gostitelji pritiskali na vrata Roka Vodiška in stresli tudi okvir vrat, dotaknil Primorec, ki je s kadetsko izbrano vrsto lani sodeloval na evropskem prvenstvu. Tudi na tokratnem turnirju je sodelovalo kar dvanajst nogometašev, ki se je lani maja dokazovalo na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Kot je poudaril, motiva ni manjkalo, ob tem pa je domači ekipi, čeprav je selektor Kazačionok to zanikal, manjkalo tudi nekaj energije, saj je polfinalni dvoboj z Rusijo odigrala za Slovenijo: “Strinjam se, da je moštvu St. Petersburga po naporni polfinalni tekmi z Rusijo danes verjetno primanjkovalo nekaj energije. Ob tem pa smo sami imeli dovoljšno mero motivacije, saj je šlo za finale. To je bil za fante prvi finale, zato motiva ni manjkalo.”

Slovenija na turnirju v St. Petersburgu sodeluje že nekaj let, Benedejčič, ki je gostitelje pohvalil za organizacijo, pa je poudaril, da se bo reprezentanca v nekdanjo prestolnico Rusije vračala tudi v bodoče: “Podrobno smo se pripravljali na vsako tekmo turnirja in igrali dobro. Turnir Valentina Granatkina bom zagotovo priporočil tudi kolegom, naslednje leto pa se zagotovo vrnemo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…