Mladinsko reprezentanco do enega večjih uspehov loči le še zadnja tekma. Kot smo poročali že včeraj, se je izbrana vrsta do 18 let z zmago nad finskimi vrstniki prebila vse do finalne tekme memorialnega turnirja Valentina Granatkina. Druga polfinalna tekma je dala še odgovor na vprašanje, kdo bo slovenski nasprotnik v finalu.


V ruskem dvoboju je krajšo potegnila Rusija, ki je tako kot Finska s Slovenijo, proti selekciji St. Petersburga izgubili z izidom 1:5. Vprašanje finalista je bilo odločeno že po četrt ure igre, ko so v ruski mreži končali trije zadetki, medtem ko je imel obračun Slovenije in Finske nekoliko drugačen potek. Slovenci so z golom Žižka povedli šele v izteku prvega polčasa, v uvodu drugega polčasa se je z dvema zadetkoma izkazal rezervist Kene, delo pa sta dokončala še Sredojević in Žurga. “Tekma je bila težka, še posebej v prvem polčasu, ko so imeli Finci kar nekaj izrazitih priložnosti za zadetek. Naš vratar Vodišek nas je rešil kar nekajkrat, zaustavil je tudi strel z bele točke. V drugem polčasu smo uspeli zadeti še nekajkrat. Prav je, da se fantje niso ustavili in so še naprej napadali, zaradi česar je tudi končni izid tako visok,” je nekaj minut po zmagi priznal slovenski selektor Igor Benedejčič, ki tedaj še ni vedel, kdo bo danes nasprotnik v finalu: “Jutri (op.p. danes) želimo zgolj odigrati finale, nasprotnik niti ni pomemben. V dosedanjem poteku turnirja nismo igrali niti z Rusijo niti s St. Petersburgom. Dobro želimo odigrati tudi finalno tekmo.”

Benedejčič si želi, da bi njegovi varovanci tudi danes, obračun se bo pričel ob 17. uri po slovenskem času, odigrali napadalno, a vseeno ni pozabil dodati, da so imeli nogometaši med polfinalno in finalno tekmo vseeno manj premora kot pred preostalimi tekmami: “Želeli bi si, čeprav bomo jutri odigrali že peto tekmo v desetih dneh. Ne vem, če bomo imeli dovolj časa za regeneracijo, težko je igrati dve tekmi v dveh dneh.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…