Medtem ko se je članska reprezentanca včeraj zbrala na Brdu pri Kranju, se mlada izbrana vrsta do 21 let na kvalifikacijska obračuna z Litvo in Italijo, ki bosta na sporedu 4. oziroma 8. septembra, pripravlja v Mariboru. Selektor Primož Gliha je na seznam uvrstil triindvajseterico nogometašev, a mu skrbi povzročajo poškodbe nekaterih pomembnih členov moštva.


Največ preglavic Glihi povzročajo poškodbe branilcev, saj so za nastop vprašljivi kar trije, ob tem pa je bil Luka Krajnc prejel vabilo Srečka Katanca. “Imamo kar nekaj težav v osrednji obrambi. Jon Gorenc Stankovič se je poškodoval v soboto, prav tako Tilen Klemenčič, ki ima počen nos. Ne smemo pozabiti niti na bočnega branilca Aljaža Krefla,” je nekdanji napadalec, ki je reprezentanco do 21 let prevzel v začetku koledarskega leta, dejal za spletno stran Nogometne zveze Slovenije. Gliha bo odločitev, če bo že za petkov obračun z Litvo namesto omenjenih igralcev vpoklical zamenjave, sprejel v naslednjih dneh, a poudarja, da situacija ni rožnata: “Situacija je kritična. V vsakem primeru pa imamo na razpolago dovolj časa, da preverimo statuse igralcev in se šele nato odločimo, kako bomo ukrepali. Za tekmo z Litvo bomo nastale vrzeli uspeli nekako pokrpati, za obračun z Italijo pa bodo verjetno potrebne kakšne dodatne okrepitve.”

Spomnimo, Gliha je imel nekaj težav s poškodovanimi igralci že pred objavo seznama, saj nanj ni mogel uvrstiti Mitje Lotriča, Petra Stojanovića in Žana Benedičiča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…