Reprezentanca do 21 let bo med 5. in 9. junija v ukrajinskem Kijevu sodelovala na mednarodnem turnirju Valerija Lobanovskega, ki ga je pred dvema letoma že osvojila. Selektor Primož Gliha je na reprezentančno akcijo povabil dvajset nogometašev, ki prihajajo iz enajstih različnih klubov, tudi dveh drugoligašev.

Prenovljena generacija se bo zbrala prvič po marcu, ko je izgubila prijateljsko tekmo s Hrvaško. O gostovanju v Nedelišću je ob razkritju seznama spregovoril tudi selektor Gliha: “Tekma s kakovostno reprezentanco Hrvaške je bila dobrodošla, saj smo lahko videli, kam trenutno sodimo. Fantje se morajo soočiti z resnico. Analiza je pokazala, da smo dva zadetka nasprotniku poklonili zaradi padca koncentracije, ki je povezan z neigranjem v klubih. S tem se bomo morali soočiti tudi v prihodnje.”

Mladi izbrani vrsti je pred dvema letoma v Kijevu uspel odmeven podvig, saj so se v močni konkurenci razveselili zmage, po tem ko so v finalu ugnali domačo Ukrajino. “Predlani smo osvojili ta turnir z drugo generacijo nogometašev, v kateri je bilo precej prvoligaško uveljavljenih igralcev, ki so v velikem številu prehajali v člansko reprezentanco Slovenijo. Letos tega ne pričakujem v tako velikem številu, upam pa, da bo se bodo tudi ti fantje uspeli uveljaviti. Trenutno je v A-reprezentanci Grega Sorčan, tako da bomo šele videli, kako bo z njim. Sicer pa razpolagam s pozitivno skupino fantov, kar v kolektivnem športu nekaj pomeni,” zaključuje Gliha.

Tokratni seznam je v primerjavi z marčevskim doživel nekaj sprememb. Ob Sorčanu na njem med drugimi ni niti Jona Gorenca Stankoviča, ki si je prav v sklopu priprav na tekmo s Hrvaško poškodoval koleno in trenutno okreva. Reprezentanco tvorijo Blaž Kramer, Luka Janžekovič (oba Aluminij), Luka Badžim, Erik Gliha, Timotej Mate (vsi Ankaran Hrvatini), Janez Pišek, Amadej Brecl (oba Celje), Žan Žužek, Jan Repas, Alen Ožbolt (vsi Domžale), Jan Humar, Tilen Nagode (oba Gorica), Matic Paljk (Koper), Martin Kramarič, David Kovačič (oba Krško), Rok Vodišek, David Tijanič (oba Olimpija), Gal Primc (Radomlje), Ožbej Kuhar (Triglav) in Dejan Vokić (Veržej).  

Slovenci bodo prvo srečanje odigrali v torek, 6. junija, ko bo nasprotnik Finska.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ne spreglejte! Vse informacije o nakupu kart za ogled Cristiana Ronalda!

Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek pričela s prodajo vstopnic za tekmi proti Turčij…