Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 31. seji odločal o imenovanju selektorjev reprezentančnih selekcij U21, U17 in U16 in ponudil priložnost nekdanjim slovenskim reprezentantom.


Na čelu slovenske mlade reprezentance bo še naprej Primož Gliha, ki je selekcijo vodil v zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in v skupini z Bolgarijo, Črno goro, Francijo, Kazahstanom in Luksemburgom osvojil drugo mesto z 12 točk zaostanka za favoriziranimi Francozi. Nov Glihin mandat bo trajal vsaj do poletja 2021, kar pomeni, da bo 51-letnik ekipo vodil tudi na evropskem prvenstvu U21, ki ga bosta tega leta gostili Slovenija in Madžarska in na katerega je mlada slovenska reprezentanca kot gostiteljica že uvrščena.

Do sprememb na klopi pa je prišlo pri reprezentancah U17 in U16. Selekcijo do 17 let bo s 1. februarjem prevzel  Aleksandar Radosavljević, na isti dan pa bo z vodenjem selekcije do 16 let začel Anton Žlogar. Oba nekdanja slovenska reprezentanta bosta na čelu svojih ekip predvidoma ostala do 30. novembra 2021.

Naloži več sorodnih novic
  • Knapi uspešni na generalki

    Nogometaši velenjskega Rudarja so se na generalki pred nadaljevanjem državnega prvenstva p…
  • Pomurski dvoboj domačinom

    Nogometaši Nafte so na svojem terenu nadaljevali s pripravami na polfinale slovenskega pok…
  • Uspešna akcija Murinih navijačev

    Navijači murskosoboške Mure so se ponovno izkazali. Prvi dan prodaje zbirateljskih vstopni…
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Korona odnesla gostovanje Cristiana Ronalda

Zaradi pandemije koronavirusa so bile odpovedane številne aktivnosti Nogometne zveze Slove…