Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 31. seji odločal o imenovanju selektorjev reprezentančnih selekcij U21, U17 in U16 in ponudil priložnost nekdanjim slovenskim reprezentantom.

Na čelu slovenske mlade reprezentance bo še naprej Primož Gliha, ki je selekcijo vodil v zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in v skupini z Bolgarijo, Črno goro, Francijo, Kazahstanom in Luksemburgom osvojil drugo mesto z 12 točk zaostanka za favoriziranimi Francozi. Nov Glihin mandat bo trajal vsaj do poletja 2021, kar pomeni, da bo 51-letnik ekipo vodil tudi na evropskem prvenstvu U21, ki ga bosta tega leta gostili Slovenija in Madžarska in na katerega je mlada slovenska reprezentanca kot gostiteljica že uvrščena.

Do sprememb na klopi pa je prišlo pri reprezentancah U17 in U16. Selekcijo do 17 let bo s 1. februarjem prevzel  Aleksandar Radosavljević, na isti dan pa bo z vodenjem selekcije do 16 let začel Anton Žlogar. Oba nekdanja slovenska reprezentanta bosta na čelu svojih ekip predvidoma ostala do 30. novembra 2021.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Italijani še drugič uspešnejši

    Slovenska nogometna izbrana vrsta do 18 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo z vrst…
  • Slovenija na lestvici Fife nazadovala

    Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…
  • Remi v Lendavi

    Slovenska noometna izbrana vrsta do 21 let je tokrat v Lendavi odigrala prijateljsko sreča…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Italijani še drugič uspešnejši

Slovenska nogometna izbrana vrsta do 18 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo z vrst…