Primož Gliha, novopečeni selektor reprezentance do 21 let, je ob nastopu svoje funkcije napovedal, da bo priložnost ponudil igralcem, ki bodo v prvo- in drugoligaških sredinah redno dobivali igralno minutažo.


Tega se je pri sestavi seznama reprezentance do 20 let tudi držal, saj je na reprezentančni trening, ki ga bo v torek, 3. marca, gostilo Kidričevo, povabil kar dvanajst nogometašev, ki si izkušnje nabirajo v 2. in tudi 3. SNL, takšen je sicer zgolj eden. Gliha bo na treningu, ki bo trajal poltretjo uro preizkusil pripravljenost 24 vabljenih nogometašev, med katerimi bi lahko morda izbiral tudi za prihajajoči kvalifikacijski ciklus, v katerem se bo mlada izbrana vrsta za preboj na Evropsko prvenstvo 2017 merila z Andoro, Litvo, Italijo, Srbijo in Irsko.

Večina igralcev na seznamu je rojenih leta 1995, nekaj je leto mlajših, četverica pa je rojena leta 1997. Najmlajši udeleženci treninga bodo Martin Jarc (Šampion), Erik Gliha (Veržej), Lovro Jurečič (Krško) in Martin Kramarič (Maribor). Vijoličasti se sicer lahko pohvalijo z največ udeleženci, saj so prispevali kar sedem nogometašev. Z reprezentanti pa se lahko pohvalijo še Aluminij, Ankaran-Hrvatini, Domžale, Dravinja, Krško, Koper, Olimpija, Šampion, Šenčur, Triglav, Tolmin in videmski Udinese.

SeznamU20repka

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…