Medtem ko se mlada in članska reprezentanca pripravljata na kvalifikacijska obračuna z Litvo oziroma Švico, je mladinska izbrana vrsta v sklopu priprav na novembrski kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo na Hotizi odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Slovaško.


Slovenci so dobro krenili v obračun in resno zapretili že v peti minuti, ko pa je Slovake rešila desna vratnica. Timi Max Elšnik je na robu kazenskega prostora našel osamljenega Jana Mlakarja, ki je žogo odlično sprejel in sprožil po tleh, vendar mu je veselje preprečila vratnica. V 13. minuti so bili prvič nevarnejši tudi Slovaki, a se je po strelu z leve strani igrišča z dobro obrambo izkazal Aljon Kerec. Selektor Benedejčič je moral že po 20 minutah poseči po prvi menjavi, saj Mlakar zaradi poškodbe ni bil zmožen nadaljevati obračuna, v igro je vstopil Matic Marcius. Sledilo je nekaj mirnejših minut, varovanci selektorja Benedejčiča so se prebudili v zadnji tretjini prvega polčasa, ko so povsem zagospodarili na sicer precej slabem igrišču. V 33. minuti je z desne strani kazenskega prostora nevarno pomeril Andraž Mrkonja, a se je po strelu v daljši kot izkazal vratar Ravas. Dve minuti zatem je Slovake še drugič na tekmi rešil okvir vrat. Prosti strel z leve, z razdalje dobrih 20 metrov je pomeril Žan Žužek, ciljal v bližnji kot, vendar zadel zgolj desno vratnico. V 39. minuti je s precejšnje razdalje sprožil še Žan Flis, vendar meril v naročje slovaškega vratarja Ravasa, ki se je izkazal tudi ob koncu prvega polčasa. Elšnik je z glavo sprožil z 10 metrov, vratar pa je žogo s prsti izbil čez gol in v kot, po katerem pa sta bila kar dvakrat na pravem mestu slovaška branilca. Slovenci so bolje odprli tudi drugi polčas, v peti minuti nadaljevanja je po prostem strelu z leve strani igrišča z glavo meril Dominik Ivkić, ki pa je streljal čez gol. Nato pa v 56. minuti praktično iz nič vodstvo Slovakov, po gostujoči akciji so slovanski branilci pozabili na rezervista Jirko, ki je po strelu z bližine Slovaško povedel v vodstvo. Premešana enajsterica Slovenije si po gostujočem vodstvu ni uspela pripraviti resnejše priložnosti, gostje pa so znova zapretili v 71. Minuti, ko pa je Hornik stresel le zunanji del mreže.

Naši fantje so v zaključku sicer pritisnili na polovico Slovaške, a so gostje odbili vse napade, zadržali vodstvo in se veselili minimalne zmage. Slovenci bodo imeli priložnost za maščevanje že čez dva dni, ko se bosta reprezentanci pomerili v Radencih.

SLOVENIJA U19 0:1 SLOVAŠKA U19
Jirka (56′)
Slovenija U19: Kerec, Klemenčič, Flis (46′ Dedić), Ahec, Ivkić, Škrbec (46′ Rokavec), Pišek, Žužek (57′ Tijanić), Mrkonja (73′ Repas), Mlakar (21′ Marcius), Elšnik (57′ Omerović). Selektor: Igor Benedejčič.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…