Slovenija je leto 2016 odprla z zmago nad Makedonijo in se v 23. tekmi proti reprezentancam bivše Jugoslavije veselila šele druge zmage. Makedonci z izjemo izkušenega Gorana Pandeva niso predstavljali resnejše nevarnosti za gol Jana Oblaka, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 58. minuti, ko je po lepi akciji Benjamina Verbiča zadel Roman Bezjak. Prve minute v članski izbrani vrsti so okusili Miha Zajc, Aljaž Struna, Nejc Skubic, Enej Jelenič in Blaž Vrhovec.


Mednarodna prijateljska tekma. Sodnik: Milorad Mažić.
Koper: Bonifika.
SLOVENIJA 1:0 MAKEDONIJA
Bezjak (58′)

Menjave
Slovenija:
Samardžić – Al. Struna (46′), Birsa – Iličić (46′), Kirm – Verbič (63′), Novaković – Bezjak (69′), Jelenič – Zajc (87′), Vrhovec – Krhin (89′)
Makedonija: 
Nestorovski – Pandev (46′), Alimi – Tričkovski (46′), Jahović – Ibraimi (55′), Cikarski – Gligorov (73′), Kostovski – Zhuta (82′), Siljanovski – Ristovski (82′)

Rumeni kartoni
Slovenija:
Al. Struna (24′), Zajc (87′)
Makedonija: Ibraimi (51′)

SLOVENIJA
[team1]

MAKEDONIJA
[team2]

Do prvega poskusa so v osmi minuti prišli Makedonci, a strel Pandeva z roba kazenskega prostora ni bil natančen, povratnika v izbrano vrsto je meril čez gol Oblaka. V 12. minuti, ko se je že zdelo, da bodo prvič zapretili tudi Slovenci, so gostje izkoristili nesporazum Iličića in Krhina ter krenili v protinapad, ki pa ga je s strelom v naročje Oblaka zaključil Ibraimi. Dve minuti zatem so prvo nevarnejšo akcijo odigrali tudi Slovenci, a je Iličić močan strel poslal daleč mimo makedonskih vrat. Precej nevarneje je bilo pred golom Makedonije v 18. minuti, ko je prav Iličić s pomočjo makedonskega branilca zaposlil Bezjaka, ki se je znašel sam pred vratarjem Dimitrievskim, a je drugi strelec hrvaškega prvenstva meril točno v gostujočega vratarja. Bezjak je poizkušal tudi v 32. minuti, po kotu z leve strani, ko se je ob drugi vratnici boril z Ristovskim, po strelu z glavo pa Dimitrievski ni imel težav s krotenjem okroglega usnja. V 34. minuti nova obetavna akcija Slovenije. Zajc je na levi strani lepo kombiniral s Skubicem, ki je z odlično globinsko podajo zaposlil Iličića. Vezist Fiorentine je iz igre vrgel svojega čuvaja, a nato s strelom v daljši kot zgrešil končni cilj. Četa selektorja Katanca je boljšo predstavo v drugi polovici skorajda kronala tudi v 39. minuti. Kurtić je ob prvi vratnici našel Verbiča, ki je z idealno podajo pred gol zaposlil Jokića, a je eden najizkušenejših v začetni enajsterici sam pred praznim golom Makedonije, po tem ko je podajo  zgrešil okroglo usnje.

Katanec je med polčasom namesto Strune in Iličića v igro poslal Samardžića in Birse, ki je v 53. minuti pomeril z roba kazenskega prostora, a močan strel poslal čez gol. Slovenija je odpor Makedoncev strla v 58. minuti, ko je Slovenijo v vodstvo popeljal nekdanji dvojec Celja. Verbič je z odlično podajo zaposlil Bezjaka, ki si je med tekom odlično sprejel žogo, jo z diagonalnim strelom poslal v spodnji levi kot makedonskega gola ter se po strelu za hrbet nemočnega Dimitrievskega v devetem reprezentančnem nastopu veselil reprezentančnega prvenca. V 71. minuti se je v obetavni situaciji znašel še debitant Zajc, ki je z leve strani kazenskega prostora pomeril v daljši kot, vendar meril malce čez gol. Makedonska izbrana vrsta je bila v nadaljevanju, ko je selektor Angelovski iz igre potegnil izkušenega Pandeva, vse do 81. minute praktično brez strelov, a Oblak tudi po prostem strelu Trajkovskega ni imel težav z obrambo. V zaključku srečanja so pobudo prevzeli Makedonci, ki pa slovenskega padca vseeno niso uspeli kaznovati z z izenačujočim zadetkom. Prav nasprotno, v tretji minuti sodniškega dodatka je po prodoru zapretil Novaković, ki je žogo z leve strani kazenskega prostora poslal pred gol, a so jo Makedonci izbili z gol črte.

Foto: Jurij Kodrun

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…