Z včerajšnjimi tekmami se je pričel Turnir narodov, na katerem slovenske barve zastopata fantovska selekcija do 15 let in dekliška kadetska izbrana vrsta. V prvem krogu, ko so nasproti stali nogometaši in nogometaši ZDA, so bila uspešnejša dekleta.


Varovanke selektorice Petre Mikeln so namreč v tekmi z Američankami iztržili spodbuden remi, po tem ko so v 40. minuti povedle z golom Sare Makovec, ki je v nedeljo nase opozorila z mojstrovino v tekmi Olimpije in Pomurja. Američanke so sicer izenačile po uri igre, ko je zadela Canniff. “Veliko časa za pripravo na tekmo in na celoten turnir nismo imeli, saj smo opravili edini trening v NNC na Brdu. Vedeli smo, da nas čaka težek nasprotnik, kljub temu smo se mu dokaj uspešno zoperstavili. Bilo je sicer kar nekaj napak v fazi obrambe, le-te moramo na današnji tekmi popraviti. Igralke so prikazale pravi ekipni pristop, imajo potencial, za razvoj le-tega pa bo potrebno še trdo delo posameznic,” je za spletno stran NZS dejala selektorica Petra Mikeln.

Slabše je šlo fantovski selekciji do 15 let. Četa trenerja Agrona Šalje, ki je za razliko od dekliške kadetske selekcije precej manj uigrana, je izgubila s 4:0. V prvem polčasu je zadel Ocampo Chavez, takoj v nadaljevanju je v polno meril še Reyna, zmago pa sta potrdila Bello in Mangarov.. Prav na uigranost je po porazu opozoril tudi Šalja: “To je bila prva tekma generacije 2002, medtem ko so jih Američani odigrali že osem. To se je poznalo, tako da je bil nasprotnik enostavno premočen. Mi smo na trenutke pokazali nekaj elementov, s katerimi bi lahko bili v prihodnosti uspešni, nas pa zagotovo čaka še precej dela. V celoti gledano, nismo bili še na pravem nivoju, saj se pri fantih pozna primanjkljaj pravih tekmovalnih in mednarodnih izkušenj.”

Že ob 16. uri čaka Slovenke obračun z Angležinjami, dve uri zatem pa bodo prav tako Novi Gorici z Angleži zaigrali tudi fantje. Obe tekmi boste lahko spremljali v prenosu na NZS.si.

SLOVENIJA WU17 – ZDA WU17 1:1
Makovec (40′), Canniff (59′)
Slovenija: Makovec, Korošec, Vindišar, Milovič, Kumer, Pintarič, Šapek, Česnik, Mori, Križaj, Agrež. Igrale so še: Kos, Žolek, Čuček, Hofman, Zajmi, Vodušek, Klopčič. Selektorica: Petra Mikeln.

SLOVENIJA U15 – ZDA U15 0:4
Ocampo Chavez (14′), Reyna (36′), Bello (59′), Mangarov (66′)
Slovenija: Fermišek, Rauter, Stupar, Zlatkov, Pečar, Majcen, Vipotnik, Flakus Bosilj, Ostojič, Krašovic, Zupan. Igrali so še: Panič, Habjan, Žur, Benedetič, Peterka. Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne uspešno zaključile jesenski del sezone

Rumenosrčne so v zaključnem tednu jesenskega dela sezone odigrale dve preizkušnji, Ekipa t…