Slovenija je na evropskem prvenstvu! Slovenskim kadetom je na odločilni tekmi z Norveško uspelo priti do zmage, ki je bila potrebna za uvrstitev med sedmerico najboljših drugouvrščenih ekip v osmih kvalifikacijskih skupinah. Odločilni zadetek je v 43. minuti obračuna, ki je po vseh statističnih parametrih pripadel Slovencem, prispeval kapetan Jan Mlakar. Evropsko prvenstvo bo med 6. in 22. majem gostila Bolgarija. Bravo fantje!


Prvi so proti golu sprožili Norvežani, a je Saeter v 3. minuti zgrešil okvir vrat. Slovenci so odgovorili v 11. minuti, ko je strejlal Valenčič, a je bil norveški čuvaj mreže Haug na pravem mestu. Norvežani so imeli v 14. minuti lepo priložnost za vodstvo, a se je po strelu Rise izkazal vratar Vodišek. Do konca polčasa pa so nato pretili le še Slovenci, med 15. in 23. minuto so imeli Benedejčičevi varovanci tri priložnosti. Dvakrat je poizkušal Elšnik, enkrat Mlakar, ki je v zaključku prvega polčasa neuspešno poizkušal še enkrat, vmes pa je bil po strelu Novaka na mestu Haug.

Drugi polčas se je za Slovenijo začel sanjsko, saj so naši fantje v tretji minuti nadaljevanja načeli norveško mrežo. Po podaji Valenčiča je v polno meril Jan Mlakar, ki se je veselil že četrtega zadetka v elitnem krogu kvalifikacij. Zadetek je očitno Norvežane povsem potolkel, saj so v drugem polčasu sprožili le še enkrat, Grodem je streljal mimo gola. Slovenci so si po vodstvu pripravili še nekaj strelov, a so bili Valenčič, Petrovič, Elšnik in Mlakar, slednji trije po dvakrat, zapravili priložnosti za povišanje vodstvo. A tudi zmaga z 1:0 je bila dovolj, da se varovanci selektorja Igorja Benedejčiča veselijo uvrstitev na Evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostila Bolgarija.

SLOVENIJA U17 1:0 NORVEŠKA U17
Mlakar (43′)
Slovenija U17: Vodišek, Čoralić, Šoštarič Karić, Ogrinec, Guček, Rom, Valenčič, Petrovič, Novak, Mlakar, Elšnik. Selektor: Igor Benedejčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…