Ob Petru Stojanoviću sta v reprezentančnem dresu Slovenije včeraj debitirala še dva nogometaša. Damjan Bohar in Erik Janža, oba Prekmurca, ki sta člansko kariero pričela v vrstah lani propadle Mure 05, sta ognjeni krst doživela proti Kolumbiji in svojo nalogo opravila dobro. Še posebej zahtevna opravila je imel Janža, saj je moral čuvati prva zvezdnika Južnoameričanov.


Bočni branilec Domžal, ki je igral v prvem polčasu, je moral pokrivati Jamesa Rodrigueza, ki je bil včeraj, bolj kot ne, neviden, ter Juana Cuadrada, klubskega soigralca Jasmina Kurtića in Josipa Iličića, ki je bil eden najdejavnejših Kolumbijcev na razmočenem igrišču Stožič, saj je domačim branilcem povzročal precej preglavic, ki pa so ga, to velja tudi za Janžo, opravili zelo dobro. Tudi sam je bil v pogovoru za spletno stran domžalskega kluba zadovoljen z opravljenim: “Uvodne minute so bile izjemno zahtevne, saj z Lazarevićem nisva našla prave rešitve, kako pokriti nasprotnikove igralce. V nadaljevanju sva le našla recept in potem je bilo vse lažje. Očitno je bilo, da je James izjemno tehnično podkovan, Cuadrado pa neverjetno hiter. Po uvodnih težavah sem slednjega poizkušal onemogočiti z dobrim postavljanjem in to mi je večinoma dobro.”

V prvem polčasu je dobro zaustavil tudi Juana Cuadrada. (Foto: Jure Banfi)
V prvem polčasu je dobro zaustavil tudi Juana Cuadrada. (Foto: Jure Banfi)

“Najbolj si bom zapomnil prihod na igrišče in slovensko himno, ki jo je pel celoten stadion. Občutek je bil fantastičen in bil sem ves naježen. Sledilo je še rokovanje z izjemnimi nogometaši in vse skupaj mi bo zagotovo ostalo v zelo lepem spominu,” je o tem, kaj mu bo najbolj ostalo v spominu ob debiju v izbrani vrsti, dejal 21-letni Prekmurec in se v nadaljevanju razgovoril še o tekmi in svoji predstavi: “Selektor nam je po tekmi dejal, da lahko visoko dvignemo glave in da ne smemo biti razočarani. Odigrali smo dobro tekmo, a na žalost prejeli naiven gol. Selektor je dva dneva opozarjal na njihovo hitro izvedbo prostih strelov in Kolumbijci so našo nezbranost znali kaznovati. Kljub temu smo lahko ponosni na svojo predstavo. Odigral sem polčas in s tem sem zadovoljen. Na začetku sem se nekoliko lovil, vendar sem se hitro sprostil in po mojem mnenju sem odigral dobro in pošteno tekmo.”

Medtem ko je recimo Dejan Lazarević svoj dres zamenjal za majico Jamesa Rodrigueza, je Janža oba svoja dresa odnesel domov: “Oba dresa sem vzel domov, enega sem podaril bratu (op.p. Eriku, ravno tako nogometašu, nekdanjemu članu Mure), drugega pa očetu. Ob naslednjih priložnostih bodo na vrsto prišli še ostali člani družine…”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…