Kadetsko izbrano vrsto po uvodnem remiju proti Belgiji danes, s pričetkom ob 15. uri, čaka nov zahteven obračun. Dvoboj z Belgijci, z znanci, ki so Slovenijo tudi s kančkom sreče septembra premagali v Lendavi, kljub hrabri predstavi slovenskih mladcev ni ponudil zadetkov, nad Špance bodo Vitja Valenčič in soigralci krenili s točko.


Španci so tudi s precej sreče, po tem ko je že kazalo na delitev točk, ugnali Izrael, zmago je v tretji minuti sodniškega dodatka priigral Abel Ruiz. Kljub temu pa selektor Dušan Kosič od svojih varovancev pričakuje novo pogumno partijo. “V tekmo s Španijo se bomo podali podobno, kot smo se proti Belgijcem. Šli bomo po pozitiven rezultat z namenom, da izpolnimo naš cilj, to je uvrstitev na evropsko prvenstvo. Moramo biti pogumni, saj so fantje dokazali, da so lahko konkurenčni. V vsakem primeru pa nas čaka zahteven nasprotnik,” je dolgoletni vezist dejal za spletno stran Nogometne zveze Slovenije. Petkova točka s tekme z Belgijo, proti kateri je blestel tudi vratar Matevž Vidovšek, je terjala tudi svoj davek, saj Kosič ne bo smel računati na pomembnega vezista. Adam Gnezda Čerin, obetavni vezist Domžal, bo tekmo zaradi izpolnjene kvote dveh rumenih kartonov prisiljen spremljati s tribune. Ob tem bo zanimivo videti, če bo Kosič, podobno kot na tekmi z Belgijci, nasprotniku znova pripravil kakšno taktično presenečenje in novo ime v začetni enajsterici.

Pomembnega aduta pa bodo na sredini igrišča pogrešali tudi Španci, z osmimi naslovi evropskih prvakov najtrofejnejši narod v kadetski kategoriji, saj bo moral selektor Santi Denia najti rešitev za izostanek Oriola Busquetsa. Mladi vezist Barcelone, ki nima sorodstvenih vezi s Sergiom Busquetsom, je eden najboljših igralcev svoje generacije, kar pričajo tudi zgodbe, da si ga v svojih vrstah želita tudi londonski Arsenal in Manchester United.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…