Mladinska reprezentančna selekcija je v sklopu priprav na novembrski kvalifikacijski turnir včeraj odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Slovaško. Na Hotizi so Slovenci prikazali dobro predstavo, a so gostje izkoristili eno od domačih napak in prišli do minimalne zmage. Več o tekmi si lahko preberete na tej povezavi, po zaključku dvoboja pa smo za nekaj besed poprosili selektorja Igorja Benedejčiča in kapetana Dominika Ivkića.


“Pohvalil bi svoje fante. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, še posebej v prvem polčasu. Ne bi rad iskal alibijev, vendar igralci prihajajo iz pripravljalnega obdobja, veliko jih je igralo tudi v nedeljo, zato so bile menjave tudi potrebne. Ko smo menjali, nismo našli ritma, ki smo ga imeli v prvem polčasu. Morda bi pustili začetno enajsterico, če bi igrali na rezultat, vseeno pa mislim, da je prav in moramo dati priložnost vsem, da vidimo obris ekipe. Nisem razočaran, fantje so me pozitivno presenetili. Dobro se moramo regenerirati, saj nas v četrtek čaka še ena tekma, ko bomo skušali ponoviti današnjo predstavo,” je pred mikrofonom SNPortala dejal Benedejčič, ki je moral hitro poseči po zamenjavi, saj je Jana Mlakarja, prvega zvezdnika izbrane vrste, zaradi poškodbe mišice že po dvajsetih minutah igre zamenjal Matic Marcius. Kljub izostanku nogometaša Fiorentine je bil Benedejčič mnenja, da se to ni preveč poznal v igri Slovenije, čeprav tudi selektor priznava, da je Mlakar s svojo kakovostjo izjemno pomemben člen moštva. Tudi brez njegove pomoči so si Slovenci na ne ravno najboljšem igrišču priigrali precej priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, Slovake dvakrat je dvakrat rešil tudi okvir vrat: “Igrišče je bilo enako za oba nasprotnika, tako da tukaj ne moremo iskati razlogov. Igrišče ni najboljše, igra ni stekla najbolje, še enkrat pa ponavljam, da je tekma koristila. Videla se je agresivnost in želja fantov, kar me zelo veseli. Menim, da je bil prvi polčas zelo dober. Že od tekme z Makedonijo se nam ponavlja, da nimamo sreče, imamo veliko priložnosti, nekajkrat smo zadeli tudi okvir vrat. Vse to veseli, številne priložnosti kažejo na dobro igro in željo po golu.”

Foto: Jure Banfi
“Številne priložnosti kažejo na dobro igro in željo po golu.” (Foto: Jure Banfi)

Po zadnjem žvižgu sodnika Bojana Mertika smo za nekaj besed poprosili tudi Dominika Ivkića, ki je obžaloval dejstvo, da je zmagovalca odločila napaka v obrambi. “Mislim, da smo se držali dogovorjenega in igrali po selektorjevih navodilih v slačilnici. Pripravljali smo se, že prej smo analizirali slovaško igro, vedeli smo, kako igrajo. Pustili so nam igro v medprostoru, kar smo izkoriščali. V prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, ki bi jih morali realizirati, v drugem polčasu pa se nam je zgodil padec osredotočenosti. Slovaki so čakali, so takšna ekipa. ‘Kiks’ je na koncu odločil tekmo, izgubili smo z 1:0, čeprav bi lahko rekli, da smo bili boljši. Dobro, z dvignjeno glavo gremo naprej,” je dejal branilec slovenske mladinske reprezentance, ki mu vse več priložnosti v članskih pripravljalnih tekmah namenja tudi domžalski strateg Luka Elsner. Tudi Ivkić se je strinjal, da hitra poškodba Mlakarja ni pretirano vplivala na predstavo moštva: “Lahko rečemo, da je bil to določen ‘hendikep’. Pripravljaš se s prvo ekipo, imel je ‘smrtno’ priložnost, zadane vratnico… Zabolela ga je mišica in sledila je menjava. Imamo kvaliteten kader, kdorkoli vstopi v igro, vsi smo dokazali, da lahko vsak začne tekmo. Lahko rečemo, da hitre menjave nismo pričakovali, smo se pa hitro pobrali in nadaljevali z isto igro.”

Kot smo zapisali že v uvodu, je visokorasli branilec, ki je konec julija dopolnil osemnajst let, na levi nosil tudi kapetanski trak, za katerega je tudi sam priznal, da daje dodatno energijo: “Zagotovo, kapetanski trak da dodatno energijo. Zastopaš barve Slovenije, mislim, da vsak nogometaš trenira, se bori in živi za to. Je dodaten motiv in energija. Tudi na igrišču moraš spodbujati soigralce in iz tekme v tekmo dokazovati, da si si to tudi zaslužil.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se Mihi Mevlji nasmiha selitev na Apeninski polotok?

Steber obrambe slovenske reprezentance si zadnjih pet let služi kruh v Rusiji. Najprej je …