Do začetka tekme med Litvo in Slovenijo je še manj kot dve uri. Ob 20:45 bo grški sodnik Michael Koukoulakis dal začetni znak za začetek igre. Litovci so odlično pričeli kvalifikacijski ciklus, saj so najprej ugnali San Marino, v četrtek pa na domačem igrišču v Vilni, kjer bo tekma odigrana tudi danes, premagali še Estonijo.


“Tudi če bo Litva igrala tako, kot je Estonija, se moramo pokazati v boljši luči, biti bolj nevarni v napadu, imeti žogo v svoji posesti in tekmecu ne pustiti ničesar. Naša reprezentanca premore toliko kakovosti, da lahko škodujemo vsakemu nasprotniku, a ne smemo mu ničesar ponuditi,” je dejal Aleš Mertelj, ki bo verjetno tako kot proti Švici zaigral v začetni enajsterici selektorja Srečka Katanca, ki bi lahko mesto v prvi postavi našel tudi za Dejana Lazarevića. Domžalčan je namreč v drugem polčasu obračun s Švico močno poživil igro, Katanec pa je že včeraj priznal, da še razmišlja o tem, če bi člana Chieva v ogenj poslal že od prve minute. Lazarević priznava, da bodo morali s soigralci nocoj dati vse od sebe, v kolikor se bodo želeli domov vrniti s tremi točkami: “Vajeni smo igrati na naravni zelenici, tako da nisem najbolj navdušen nad umetno podlago. Vseeno pa se nam s tem ni potrebno obremenjevati. Vemo kaj je naš motiv in zato bo potrebno dati vse od sebe.”

Slovenci bodo skušali na umetni travnati zelenici stadiona LFF potrditi zmago nad Švico, kar bi bil zelo dober obet pred nadaljevanjem kvalifikacij in pred novembrskim gostovanjem v Londonu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …