Tako kot Andraž Struna in Branko Ilić, se je prvega reprezentančnega zadetka na včerajšnji tekmi s San Marinom razveselil tudi Dejan Lazarević. 25-letni Domžalčan je na prvenec v dresu z državnim grbom verjetno čakal še z večjo nestrpnostjo kot soigralca v obrambi, zato ne čudi, da je bil vezist Sassuola po tekmi še bolj zgovoren kot ponavadi, ko je eden najboljših sogovornikov s sedmo silo.


“Občutki so enkratni. Prvi reprezentančni zadetek je res nekaj posebnega. Še bolj pa sem vesel današnje zmage. Sedaj nas čaka še Katar, še ena lepa tekma in upam, da bomo tudi v Dohi odigrali dobro srečanje,” je pred našim mikrofonom uvodoma dejal avtor mojstrovine, ki bi mu jo zavidali tudi najuspešnejši svetovni krotilci okroglega usnja. Popularni ‘Lazo’ je v nadaljevanju potrdil, da je imel ob začetku prodora dober občutek, ki ga ni prevaral: “Res sem vesel zadetka. Dolgo sem ga iskal, čeprav je, kot sem že dejal, bolj pomembna zmaga. Ko sem se spustil v prodor in preigravanje, sem imel zelo dober občutek in šel do konca. Občutki ob zadetku so bili enkratni.”

Foto: Jure Banfi
“Ko sem se spustil v prodor in preigravanje, sem imel zelo dober občutek in šel do konca.” (Foto: Jure Banfi)

Hitronogi nogometaš je že takoj po vstopu v igro pokazal svoje adute, saj se je v priložnosti znašel že šest minut pred zadetkom, ko je v protinapadu potegnil ob stranski levi črti, se znašel pred gostujočim čuvajem mreže, a strel v daljši kot poslal mimo gola: “Mislite tisto priložnost, ki je šla mimo vratnice?” je najprej preveril vprašanje in po naši pritrditvi hitro nadaljeval: “Škoda, tiste priložnost mi je res žal. Ne vem… Morda bi moral žogo ob strelu spodkopati ali pa morda prej udariti. Škoda te akcije, sem pa kljub temu vesel zadetka. Vseeno mislim, da nove akcije in zadetki še pridejo.”

Pa bo zaradi krstnega reprezentančnega zadetka v bodoče kaj drugače, morda lažje? “Upam, da bo lažje. Trudim se na vsaki tekmi, dajem svoj maksimum in poskušam izkoristiti vsako minuto, ki jo dobim. Upam, da se bo odprlo in šlo na boljše. S tem se ne obremenjujem, skušam dobro trenirati in čutim, da se bo to enkrat povrnilo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…