Dejan Lazarević postaja vse pomembnejši člen izbrane vrste Slovenije. Hitronogi krilni vezist je proti Kolumbiji še trinajstič oblekel dres z državnim grbom in šele prvič zaigral tudi v začetni enajsterici, česar je bil po tekmi še posebej vesel. Iz slačilnic je prikorakal s “prvo nagrado” večera, dresom kolumbijskega zvezdnika Jamesa Rodrigueza, ki si ga je zagotovil že med polčasom.


“Občutek, potem ko sem tekmo začel od prve minute, je bil dober. Od sebe sem skušal dati maksimum. Mislim, da smo danes igrali res dobro, žogo smo držali od prve minute, nismo se jih ustrašili, čeprav smo se zavedali, da so tretji na FIFA lestvici in imajo fenomenalno ekipo. Mi smo skušali igrati od prve do zadnje minute in jim zabiti zadetek, škoda le prepoceni prejetega zadetka. Ampak tudi po zadetku se nismo ustrašili, šli smo do konca in super odigrali, to je bil za vse nas pozitiven test,” je po tekmi dejal član veronskega Chieva, kjer v preteklih tednih sicer ni zbral veliko igralnih minut, saj je zadnja tri srečanja spremljal s klopi za rezervne igralce. Vselej hvaležni sogovornik je kljub vsem oteževalnim okoliščinam znova odigral dobro srečanje, čeprav je bilo igrišče v Stožicah precej načeto in razmočeno: “Težko je bilo igrati, pred tekmo z Anglijo, ko smo trenirali v Stožicah, je bilo igrišče povsem drugačno, precej bolj trdo in je bilo lažje igrati. Danes je bilo igrišče mehko, ni bilo lahko, ampak vseeno, igrišče je bilo, kakršno je bilo. Poizkušali smo se prilagoditi, tudi oni so se morali. Kot sem že dejal, škoda le, da nismo izvlekli remija, saj smo si zaslužili, ker smo prikazali super igro.”

(Foto: Jure Banfi)
(Foto: Jure Banfi)

Marsikaterega slovenskega privrženca je zmotil predvsem zadetek Kolumbije, pod katerega se je po slovenski zmedi s sodnikom Pappasom podpisal Ramos. Tudi Lazarevića smo povprašali po tem, kako je videl dogajanje nekaj sekund preden je žoga končala v mreži nemočnega Jana Oblaka: “Mislim, da smo zadetek prejeli predvsem zaradi tega, ker se je sodnik pogovarjal z nogometaši. Kolumbijci so prosti strel izvajali, ko je on še razlagal, vsaj zdi se mi tako. Če sodnik ne bi ničesar razlagal, bi lahko prosti strel izvajali takoj, mislim pa, da so oni prossti strel izvedli medtem, ko je sodnik še nekaj razlagal, udarili so ‘kontro’ in dosegli zadetek. Škoda, ker si zadetka nismo zaslužili. Menim, da smo bili v prvem in drugem polčasu res nevarni, vendar to je nogomet, iz te tekme moramo potegniti zgolj pozitivne stvari in gremo naprej.”

Slovenija pa je kljub močno spremenjeni zasedbi nakazala, da lahko prikaže tudi za oko precej boljše predstave, čeprav tudi tokrat v napadu ni šlo povsem gladko, saj priložnosti ni bilo veliko, je pa igra tudi po besedah Lazarevića dobra podlaga za prihodnje leto, ko marca Slovenijo najprej čaka domača tekma s San Marinom: “To seveda. Skušali smo dati vse od sebe, zavedali smo, da nas bodo napadli, saj imajo tehnično odlično podkovane nogometaše in imajo v svoji reprezentanci velika imena. Nismo se ustrašili, vedeli smo, skušali smo se dobro braniti in ob prehodu v napad tudi njim otežiti delo. Prvi in tudi drugi polčas smo odigrali zelo dobro, morda bi morali izkoristiti dve ali tri priložnosti, ki smo jih imeli, saj bi bilo nato vse lažje, igra bi se drugača odvijala, ponesla bi te publika.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…