Selektor Srečko Katanec je pred nekaj minutami razkril seznam za marčevski prijateljski tekmi z Makedonijo in Severno Irsko. V skladu s pričakovanji so se od izbrane vrste poslovili Mišo Brečko, Samir Handanović, Branko Ilić, Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik, s čimer so mesto v izbrani vrsti dobili mlajši nogometaši.


Katanec je na seznam članske reprezentance prvič uvrstil kar peterico nogometašev, ob Aljažu Struni in presenetljivo tudi Eneju Jeleniču še Matica Črnica, Blaža Vrhovca in Miho Zajca. Nogometaši Domžal, Celja in Olimpije bodo ob Milivoju Novakoviću in Nejcu Vidmarju, ki prav tako še čaka na krstni nastop, predstavljali tudi slovensko državno prvenstvo. “Vsekakor sem zares izredno vesel, da sem prejel vpoklic v člansko reprezentanco, kar je bil eden mojih ciljev že od časa, ko sem začel igrati nogomet. Seveda sem bil v trenutku, ko sem za to izvedel, izredno pozitivno presenečen. Vpoklica nisem pričakoval, zato je bilo vse skupaj toliko lepše. Zagotovo bom skušal to priložnost kar se da dobro izkoristiti, nedvomno pa je to tudi izjemna motivacija in hkrati tudi jasna zaveza za nadaljevanje trdega dela tudi v prihodnje. Veseli me, da se bom lahko dokazoval ob boku najboljših slovenskih nogometašev,” je po vpoklicu dejal celjski kapetan Blaž Vrhovec, v preteklosti že standardni član mlajših reprezentančnih selekcij, za reprezentanco do 21 let je odigral deset tekem.

Nad reprezentančnim pozivom je bil presenečen tudi Matic Črnic, ki pa prav tako ne skriva veselja nad vabilom Srečka Katanca. “Vpoklic v reprezentanco je bil kar nekoliko nepričakovan. S trdim delom in dobrimi igrami sem kot kaže zadovoljil selektorja. To je nova velika stopnička naprej v moji karieri. Navdušen sem, da bom lahko s takšnimi igralci v ekipi, hotelu in seveda na igrišču. To je nekaj neverjetnega. Igrišče si bom delil s svetovnimi zvezdami kot so Jan Oblak, Josip Iličić… To je neverjetno. Prepričan sem, da me bodo dobro sprejeli, saj so vsi moji soigralci, ki so že bili v reprezentanci, govorili o odličnem vzdušju. Veselim se tudi ponovnega snidenja z obema Nejcema (op.p. Vidmarjem in Skubicem). Prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu,” je dejal Mariborčan, ki bo v letošnji sezoni že četrti domžalski reprezentant, pred njim so bili v izbrano vrsto vpoklicani Nejc Skubic, Dejan Trajkovski in Nejc Vidmar.

“Nisem vedel, da selektor spremlja moje igre. Vedel sem, da je bil proti Žilini na tribuni, vendar si nisem mislil, da je prišel gledati prav mene. Proti Gorici sem sicer upal, da sem jaz tisti, ki ga spremlja, vendar se s tem raje nisem obremenjeval. Hotel sem se le kar najbolj izkazati na igrišču. Kot kaže mi je uspelo,” je še dodala domžalska enajstica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…