V dopoldanskem času so reprezentantke Slovenije prispele na Bled, kjer bodo nastanjene do odhoda v Rusijo. Anja Milenkovič, kapetanka reprezentance, nam je zaupala nekaj več o prihajajoči tekmi z Rusijo, za mnenje o težkem gostovanju pa smo povprašali tudi Kajo Eržen, Manjo Rogan ter Velenjčanko Zalo Gomboc.


Najprej smo povprašali izkušeno vezno igralko Sturm Graza in kapetanko članske reprezentance, kaj meni o prihajajočem gostovanju v Moskvi. Optimistično pojasni: “Tekma z Rusijo bo, kot vsaka druga kvalifikacijska tekma, zelo težka. Rusija je izredno kvalitetna ekipa, ki jo krasi disciplinirana in agresivna igra. Imajo tudi nekaj izvrstnih posameznic. Nasprotnice moramo dobro preučiti in se maksimalno dobro pripraviti, predvsem pa si želimo izboljšati svojo igro. Verjamemo, da lahko s taktično dovršeno in agresivno igro nudimo Rusiji dober odpor, a bi rada dodala, da je Rusija v tem trenutku favorit.” Kapetanko reprezentance smo povprašali tudi o zadovoljstvu svoje klubske forme. Zelo samozavestno nam odgovori:” S svojo formo sem zadovoljna, saj je za mano dobro pripravljalno obdobje. V tem obdobju sem odigrala že tudi nekaj ligaških tekem in verjamem, da sem na reprezentančno akcijo prišla dobro pripravljena.”

Anja Milenkovič (Foto: Jure Banfi)
Anja Milenkovič (Foto: Jure Banfi)

Erženova, ki trenutno igra v avstrijskem Carinthias Soccer Women, je na reprezentančno akcijo prišla dobre volje. V avstrijskem klubu naši reprezentantki, tako Eržen, kot tudi Lucija Grad, redno igrata in sta redno uvrščeni v začetno enajsterico svojega moštva. Kaja nam je zaupala kaj pričakuje od tekme z Rusijo: “Pričakujem težko tekmo in tudi agresivno. Vsekakor je to eno težjih gostovanj v naši kvalifikacijski skupini in tako sama, kot tudi soigralke, si želim novih treh točk, ki bi bila odlična popotnica pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa. Upam in verjamem, da bomo vse igralke, od prve, do zadnje minute pustile srce na igrišču in si želim, da bo tokrat sreča na naši strani.”

Manja Rogan, ki v domačem prvenstvu blesti v dresu Teleing Pomurja, je v letošnji sezoni v prvenstvu dosegla že deset zadetkov. 18 – letna reprezentantka je strnila misli vnovični reprezentančni akciji: “Tekma menim, da bo odigrana na visokem nivoju s polno mero borbe in agresivnosti. Vsekakor je biti del reprezentance posebna čast, je pa tudi dokaz, da kot posameznik dobro delaš in si na pravi poti.”  Nekaj več nam Manja pove kako je stati ob boku nekaterim tako izkušenim reprezentančnim soigralkam:” Kot sem že omenila mi je velika čast igrati za člansko reprezentanco, je pa vsekakor zelo dobro sodelovati s tako izkušenimi igralkami, saj se od njih vselej nekaj novega naučim in tudi pridobim potrebne izkušnje.” 

Manja Rogan (Foto: Jure Banfi)
Manja Rogan (Foto: Jure Banfi)

Za organizacijo obrambe v moštvu Rudarja skrbi 18 – letna Zala Gomboc, ki se lahko pohvali, da je pravzaprav nepogrešljivi člen svojega moštva. Zala je v reprezentanco vstopila po odstopu poškodovane Vanje Šiljak. Gomboc nam pove nekaj več o vpoklicu v reprezentanco in o tekmi z Rusijo: “Vpoklic v člansko reprezentanco je nekakšna potrditev uspešnega dosedanjega dela v klubu in tudi vzpodbuda za naprej. Vesela sem priložnosti. Vesela sem tudi zato, da lahko treniram z najboljšimi, da sem del kvalitetnega strokovnega vodstva in tudi zato, da vidim kateri segment svoje igre moram v prihodnje še izboljšati. Kar se tiče tekme z Rusijo menim, da bo tekma težka, saj so nasprotnice kvalitetna ekipa, a vseeno ostajam optimistična in pričakujem napeto tekmo z pozitivnim rezultatom v našo korist.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…