Naši so tudi na tekmi za tretje mesto na turnirju v spomin Valerija Lobanovskega morali priznati premoč nasprotniku, po včerajšnji zmagi Ukrajine, so se tokrat tesne zmage veselili še Čehi. Naši so sicer imeli več od igre in si priigrali kar nekaj priložnosti, a je šepala realizacija. Zmagovalca je tako z edinim zadetkom na tekmi odločil 19-letni Jakub Plšek, sicer vezist Sigme, ki je v polno meril iz prostega strela.


ČEŠKA U-21 1:0 SLOVENIJA U-21
Strelci: Plšek (29)
Slovenija: Jug (46 Cotman), Palčič (75 Kous), Mitrovič (65 Blažič), Dobrovoljc, Trajkovski (75 Janža), Vrhovec (75 Ploj), Majer (70 Črnic), Praprotnik (46 Derviševič), Jelenič, Verbič (46 Pučko), Bratanovič (46 Šporar). Selektor: Tomaž Kavčič.

Selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič, kljub porazu ni bil razočaran, saj je reprezentanca v Ukrajini pripotovala brez nekaterih standardnih članov, ki so poškodovani ali pa so imeli šolske obveznosti: “Danes smo odigrali bolje kot proti Ukrajini, ni bilo slabo, a se ponavljajo iste stvari. Včeraj smo dobili gol v drugi minuti, danes smo bili boljši, Čehi pa so zadeli po 30 minutah iz prve prave akcije na tekmi. Spet je šlo za standardne situacije in to moramo absolutno popraviti, tega si v kvalifikacijah ne smemo privoščiti. Ampak se da, le bolj skoncentrirani bomo morali biti pri prekinitvah. Imeli smo sicer še nekaj lepih priložnosti, pa žoga ni hotela v mrežo. Fantom ne morem očitati ničesar, sploh ne danes,” je drugi nastop v Kijevu ocenil selektor Kavčič in dodal: “To je bila dobra izkušnja. Turnir je bil močan, rezultatsko za nas sicer neuspešen, a je bil nastop dober. Zaslužili smo si več, a ob takšnih napakah ni šlo. Ekipa je bila iztrošena, poznalo se je, da smo odigrali dve tekmi v dveh dneh, še prej pa so igralci igrali zadnji mesec v tempu nedelja – sreda.”

Kot zanimivost, v finalu so bili od domačinov boljši Avstrijci, ki so slavili po zadetku Tonija Vastića, sicer sina legendarnega napadalca avstrijske reprezentance Ivice Vastića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: NZS predstavila reprezentančni dres za EURO

Nogometna zveza Slovenije je predstavila drese, s katerimi bodo najboljši slovenski nogome…