Slovensko izbrano vrsto 15. novembra čaka vrhunec jesenskega dela kvalifikacij za EURO 2016, ki ga bo gostila Francija. Selektor Srečko Katanec, ki bo svoje izbrance popeljal v London, kjer se bodo Slovenci pomerili z Angleži, je reprezentančni seznam predstavil na današnji tiskovni konferenci.


Tri dni kasneje Slovence čaka še tretji prijateljski obračun z južnoameriško reprezentanco, saj se bodo naši po Urugvaju in Argentini pomerili še s Kolumbijo. Radamel Falcao, James Rodriguez in druščina bodo gostovali v ljubljanskih Stožicah, vrhunec pa vseeno predstavlja gostovanje na zelenici londonskega Wembleyja. Znova, še drugič zapored, na reprezentančnem seznamu ni Josipa Iličića, ki pa se je po besedah selektorja, odločil, da ne bo več igral, dokler bo selektor Katanec, ki je ob tem dodal: “Narobe razumel, kaj sem mu hotel sporočiti. Žal mi je, da je Iličić prejšnji (ne)vpoklic jemal kot degradacijo, saj je bilo mišljeno kot motivacija.”

Na tokratno reprezentančno akcijo Katanec ni povabil niti Tima Matavža, ki pa je prosil, da se lahko bolje pripravi. Romana Bezjaka ni poleg zaradi poškodbe, tokrat pa je s seznama odpadel Gregor Balažic, ki sicer navdušuje pri ukrajinskem Karpatiju, saj ga je na seznamu nadomestil Siniša Anđelković, branilec sicilijanskega Palerma. Obenem pa Katanec za prijateljsko tekmo s Kolumbijo računa še na sedmerico nogometašev, ki se bo pripravam pridružila v nedeljo, po prihodu z Anglije. Med sedmerico, ki bo nadomestila nekatere izkušenejše igralce, so Petar Stojanović in Damjan Bohar (Maribor), Erik Janža (Domžale), Benjamin Verbič (Celje), Robert Berić (Rapid Dunaj), Goran Cvijanović (Rijeka) in Džengis Čavušević (St. Gallen).

Reprezentančni seznam za tekmi z Anglijo in Kolumbijo:
Vratarji: Samir Handanović, Jan Oblak, Vid Belec.
Branilci: Martin Milec, Miral Samardžić, Siniša Anđelković, Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Dominic Maroh.
Vezisti: Aleš Mertelj, Nejc Pečnik, Rajko Rotman, Dalibor Stevanović, Andraž Struna, Željko Filipović, Kevin Kampl, Andraž Kirm, Jasmin Kurtić, Dejan Lazarević.
Napadalci: Valter Birsa, Zlatan Ljubijankić, Milivoje Novaković.
Dodatni igralci: Petar Stojanović, Damjan Bohar, Erik Janža, Benjamin Verbič, Robert Berić, Goran Cvijanović, Džengis Čavušević.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …