Selektor članske reprezentace je objavil seznam nogometašev, na katere računa na kvalifikacijskih obračunih z Albanijo in Ciprom. Z Albanci se bodo Katančevi izbranci udarili 6. septembra na Stožicah, 10. septembra pa jih čaka še gostovanje na Cipru. Tokrat Katanec na seznam ni uvrstil Zlatka Dedića, na seznamu pa so ponovno Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Boštjan Cesar, ki bo zaradi rumenih kartonov lahko zaigral le na drugi tekmi.


“Čakata nas dve tekmi, vemo, kaj moramo narediti. Potrebujemo šest točk, potrebujemo polne Stožice, potrebujemo neko dodatno energijo. Prišli smo v položaj, v katerem nam točka ne pomeni nič. A tudi drugi v skupini morajo zmagovati. Če ne bomo zmagovali, potem iz te naše skupine niti tista drugouvrščena ekipa ne bo napredovala, ker bo imela premalo točk. Tekma z Albanijo bo zanimiva, gledljiva – ravno zaradi imperativa zmage na obeh straneh,” je za spletno stran krovne zveze povedal Katanec, ki se zaveda nevarnosti iz strani albanske reprezentance: “Fizično so dobro pripravljeni, igrajo agresivno, če ne bomo mi na isti ravni z agresivnostjo, s kompaktnostjo, potem bodo nastopile težave. Imajo željo, naboj, mogoče zaradi tega, ker vidijo priložnost, da prvič pridejo do nečesa. Toda po drugi strani, če mi ne bomo pravi, potem tudi nismo za SP. Ima pa tudi albanska vrsta nekaj slabosti, analizirali smo jih, toda nam je lahko filozofirati o tem, kaj in kako, igrati agresivno … Vse to vemo, potem pa je na igralcih, da to realizirajo ali pa ne.”

Obenem je selektor pozval tudi k podpori s tribun: “Ne bi rad videl, da se ponovi tekma z Bosno in Hercegovino, ko je bila polovica njihovih navijačev. Tudi Albancev bo polno, njihovi navijači so na Norveškem renčali in dali neko dodatno energijo. Potem imaš tudi srečo in vse to. Vse gre eno z drugim. Imaš nek naboj, tekmec dela neumnosti … Imamo še nekaj možnosti za SP, ampak brez podpore … Bil sem na tekmah v Mariboru, dejansko bi si želel, da bi bilo v Stožicah tako kot v Mariboru. Če bo vsaj približno tako vzdušje, bo za nas v redu.”

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jasmin Handanović (Maribor), Jan Oblak (Benfica);
Obrambni igralci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Hapoel Tel Aviv), Bojan Jokić (Villarreal), Dejan Kelhar (Gabala), Dominic Maroh (Köln), Martin Milec (Maribor), Andraž Struna (PAS Giannina);
Zvezni igralci: Valter Birsa (Milan), Željko Filipović (Maribor), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Andraž Kirm (Groningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Sassuolo), Aleš Mertelj (Maribor);
Napadalci: Roman Bezjak (Ludogorec), Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija), Tim Matavž (PSV), Milivoje Novaković (Omiya Ardija).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…