EuroGO


Iz Londona Jure Banfi in Peter Dominko.

Branko Ilić je skupaj s soigralci dobro odbijal napade domačih izbrancev, ki so v prvi polovici srečanja nemočno skušali prebiti izredno trdno obrambo Slovenije, ki Angležem ni dopustila resnejših priložnosti. Slovenci so močno padli po izenačujočem zadetku Wayna Rooneyja, kot ključni trenutek srečanja pa Ilić izpostavlja avtogol Jordana Hendersona, ki je le razhudil domačo četo.

Po mnenju branilca beograjskega Partizana bi se morali Slovenci po doseženem zadetku še nekoliko zapreti, a so se po zadetku odprli in domačim dovolili, da so v drugem polčasu zabili kar tri zadetke in tako vsaj na videz prišli do dokaj lahke zmage: “Izredno težka tekma, dobro smo se postavili in se na začetku branili. V tekmo smo šli nekoliko bolj na protinapade in mislim, da prvi polčas oddelali korektno in pošteno, bilo je nekaj manjših napak, kar je normalno, ampak smo odbili angleške napade in nismo prejeli zadetka. Tudi drugi polčas smo pričeli dobro, povedli smo z domačim avtogolom, v kar smo jih prisilili sami. Na koncu pa se je izpostavilo, da bi bilo skoraj boljše, če ne bi povedli. Takoj po tem smo storili prekršek za enajstmetrovko, ki se je zgodil nekoliko nesrečno in nato smo le še padli v igri. Po mojem mnenju bi se morali ob vodstvu z 0:1 še bolj zapreti, mi pa smo jim na nek način pustili še večjo svobodo v igri, kar so izkoristili, dali tri zadetke in zmagali.”

“To težko razložim, ampak mislim, da so po izenačujočem zadetku dobili krila in začeli igrati bolje. V prvem polčasu niso prišli do priložnosti, v drugem polčasu pa so šli med nami z dvojimi podajami. Sami z nasprotnimi igralci nismo šli do konca, kar Angleži znajo kaznovati in to se je danes tudi pokazalo,” je o nasprotniku in hitrem izenačenju še dejal Ilić, ki je nato izpostavil še težave z gradnjo igre: “Selektor je ob polčasu dejal, da naj gremo še bolj hrabro v igro. Ni bil problem v branjenju, težava je bila v trenutku, ko smo vzeli žogo in želeli vzpostaviti igro, da bi prišli do njihovega gola. Zdi se, kot da smo prišli v igro z nekakšnim strahom.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…