Včerajšnja zmaga je bila nekaj posebnega tudi za Branka Ilića. Izkušeni branilec se je, podobno kot Dejan Lazarević in Andraž Struna, veselil prvega reprezentančnega zadetka, potem ko je v 88. minuti po predložku iz kota potrdil končni izid srečanja.


“Moj zadetek ni tako pomemben, šteje zmaga. Konec koncev pa smo dosegli to, na kar smo ciljali in se pripravljali v celotnih pripravah. Dejali smo, da nam bo s hitrim zadetkom lažje, s prvim golom smo odprli tekmo, igra je stekla in mislim, da smo zelo dobro odigrali,” je srečanje s San Marinom ocenil osrednji branilec beograjskega Partizana, ki je bil tokrat precej dejaven tudi v napadu. Slovenija si je priigrala veliko število prekinitev. Slovenci so med tekmo izvedli kar osemnajst kotov in po enem izmed njih se je sredi prvega polčasa v lepi priložnosti znašel tudi Ilić, saj je bil pred golom povsem osamljen, a se je z obrambo izkazal vratar Benedettini. Ljubljančan, ki ga je na tribunah spremljala tudi družina, v prvem polčasu ni uspel podvojiti slovenske prednosti, zato pa so v uvodnih minutah nadaljevanja to storili soigralci. Kampl, Novaković in Struna so med 49. in 52. minuto zadeli kar trikrat: “Menim, da smo v prvem polčasu prepočasi oddajali žogo, v drugem polčasu je tekla hitreje. Tudi v prvem polčasu igra ni bila tako slaba, imeli smo veliko priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. V drugem polčasu pa ste videli… Drugi, tretji in četrti zadetek so bili doseženi v zaporedju, iz vsake priložnosti je padel zadetek. Na koncu zaslužena zmaga s 6:0.”

Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija odigrala junija, po koncu klubskih sezon: “Odločamo sami o sebi. Do tekme z Anglijo je še kar nekaj časa, praktično bomo že vsi končali s prvenstvom in bomo imeli dovolj časa za priprave. Igrali bomo doma, zagotovo, tako kot na vsaki tekmi, ne bo lahko, se bomo pa potrudili čim bolje odigrati, tako kot danes. Je pa Anglija vseeno boljša reprezentanca. O tem se bomo pogovarjali takrat.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenec v pogovorih za selektorski stolček

Smo v času dopustov in pričetka lig po svetu. Ob koncu leta nas čaka poslastica, ko bomo p…