Le še nekaj ur loči Slovenijo od obračuna z Angleži. Stadion Wembley bo poln, v obeh taborih pa napovedujejo lov na zmago, nič drugače ni bilo niti pri Branku Iliću, ki se bo moral v obrambi v tandemu s kapetanom Boštjanom Cesarjem boriti z Waynom Rooneyjem in ostalimi aduti Anglije.


“Imamo šest točk. Če govorimo, da nimamo česa izgubiti … Lahko izgubimo tri točke, tako kot Anglija. V tekmo bomo šli odločno, čim dražje prodati svojo kožo. Vemo, da ne bo lahko, toda upam, da bomo na koncu mi tisti, ki se bomo veselili treh ali vsaj ene točke,” je po pristanku na letališču Luton dejal branilec beograjskega Partizana, ki ima za sabo že 55 nastopov v reprezentančnem dresu in je z 31 leti med najbolj izkušenimi branilci v četi selektorja Srečka Katanca. Ilić je v nadaljevanju dodal, da bodo s soigralci naredili vse, da Angliji otežijo delo: “Ne glede na to, s kom igraš, tekma se začne z 0:0 in igraš na zmago. Najbolj vesel bi bil, če bi zmagali, čeprav je na drugi strani Anglija. Potrudili se bomo, da ji otežimo delo.”

Angleži so v preteklosti igrali tipično igro z dolgimi podajami in preskokom zvezne vrste, a se je s prenovo reprezentance tudi to spremenilo: “Glede na posnetke, ki smo jih gledali, Angleži niso veliko igrali na visoke žoge. Več je bilo igre po tleh, posebej ker so se, denimo, Estonci zaprli in z visokimi žogami niso mogli ničesar doseči. Angleži tudi sicer že zadnjih nekaj let ne igrajo stereotipno, kot so prej. A mi se pripravljamo na vse njihove zvijače.”

Iz Londona Jure Banfi in Peter Dominko.

EuroGO

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…