Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s klopi poveljuje Jasmin Jerič. Gre za diplomanta Fakultete za šport, ki ima PRO licenco in je doslej deloval že v tujini in nazadnje v Celju, ko je bil ta 33-letni primorski nogometni strokovnjak pomočnik Kosiću, ko so grofje osvojili prvo zvezdico.


Mladinska (U19) ekipa Olimpije je jesenski del sezone končala na drugem mestu z dvema točkama zaostanka za vodilnimi Domžalami, a tudi celo z dvema odigranima tekmama manj. Tako bo spomladanski del za mlade zmaje še kako zanimiv, saj jih čaka še 13 tekem, medtem, ko večino v ligi le še 11. Devet nastopov in en gol beleži Saša Blagojević. Osrednji branilec, ki je zbral 9 nastopov in zabil en gol, je ob odličnih predstavah požel navdušenje na Balkanu odkoder prihaja njegov oče.

Bojda naj bi kmalu dobil vpoklic v izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, selekcije do 19 leta starosti, katere selektor je 59-letni nekdanji jugoslovanski reprezentančni vezist Ivica Barbarić, sicer rojen v Metkoviću na Hrvaškem, ki je velik del igralske kariere preživel v Španiji.

Druga zveza nekdanje skupne države, ki naj bi pokazala interes je Srbija. Katere selekcijo do 19 let vodi 46-letni Milan Lešnjak. Ta nekdanji branilec Crvene Zvezde, je igral tudi v Rusiji in Belgiji. Vodil pa črnogorski klub, ter dva v Srbiji, bil pomočnik in tudi selektor kadetske reprezentance.

Ali bo dejansko prišlo letos do vpoklica Blagojevića, ki bo konec marca postal polnoleten bomo še videli. Fant, ki prihaja z Gorenjskega konca (Radovljice) je začel svojo pot v Lescah, jo nadaljeval pri Triglavu v Kranju in tak čas pred dvema letoma prišel k ljubljanski Olimpiji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Triglav z novima trenerjema

Ambiciozen drugoligaš iz Kranja, ki nosi ime po najvišjem vrhu na sončni strani alp je v s…