Tekma na londonskem Wembleyju je minila tudi v znamenju jubileja obeh kapetanov. Wayne Rooney je stotič oblekel dres angleške reprezentance in pred tekmo s strani legendarnega Sir Bobbyja Moora prejel tudi priznanje, medtem ko je slovenski kapetan Boštjan Cesar na zelenici Wembleyja presegel rekord Zlatka Zahovića v številu nastopov za izbrano vrsto. Novi rekord si z 81 odigranimi tekmami si od danes naprej lasti 32-letni Ljubljančan, a ta po tekmi ni želel preveč govoriti o tem: “Čestitke so bile pred in po tekmi. Rekordi so in se podirajo, seveda sem vesel zaradi dosežka, ampak v ospredju so rezultati.”


“Lahko rečem, da smo 56 minut odigrali na velikem nivoju. Dosegli smo vodilni zadetek in hoteli zdržati pritisk, na žalost nam ni uspelo. Sam lahko potrdim, da je bilo veliko pozitivnih stvari, igrali smo proti vrhunski ekipi, ampak na žalost se ni izšlo,” je po prihodu s slačilnic dejal visokorasli branilec, ki je imel znova precej dela z Waynom Rooneyjem. Izkušeni napadalec Manchester Uniteda je tudi tokrat dobil dvoboj v kazenskem prostoru, saj je v 56. minuti, takoj po zadetku Slovenije, po prekršku Cesarja izsilil najstrožjo kazen, ki jo je nekaj sekund kasneje tudi izkoristil in tako pričel s preobratom, ki se je slabo končal za slovensko izbrano vrsto: “Mi smo morda naivni izpadli že na sredini igrišča, zato so na zadnjo linijo prišli z velikim številom igralcev. Rooney je dobro preigraval, dotaknil sem se ga po nogi in če igraš v Angliji, sodniki to piskajo. Normalno je, da bi bilo drugače, če bi po vodstvu zdržali nekaj minut. Lahko bi se obrnilo tako, da Angleži ne bi dosegli zadetka in bi tekmo lahko tudi zmagali.”

Cesar je priznal, da so bili nogometaši po tekmi potrti razočarani in potrti, a še v isti sapi dodal, da je v tekmi videl tudi precej pozitivnih stvari. Poraz z Anglijo ni tragičen, saj je do zaključka kvalifikacij še dolga pot, Slovence čaka še šest tekem: “Bili smo potrti, saj smo vodili in smo se zavedali, da bi lahko bilo drugače, če bi zadržali vodstvo. Po tekmi smo bili razočarani, ampak v slačilnici smo takoj dejali, da smo igrali proti vrhunski reprezentanci in je potrebno dati glave gor, saj do konca ostaja še šest tekem in imamo v igri še veliko točk. Ni konec sveta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…