“Le še enkrat gremo spat,” so nas v otroških letih pred dogodki, ki so zbujali nestrpnost malih nadobudnežev, mirili starši. Do obračuna Slovenije in Anglije je le še dan, le še enkrat bo zašlo sonce in ob 18. uri se bo pričelo zares. V razprodane Stožice prihajajo Angleže, ki po polovici kvalifikacij še niso oddali niti točke. Boštjan Cesar je bil pred včerajšnjim treningom optimistično razpoložen.


“Nimam dobrih izkušenj, tako osebno kot tudi ekipno z njimi nimamo pozitivnega izkupička, vendar je v nedeljo nova tekma,” je uvodoma dejal najizkušenejši reprezentant Slovenije, ki je doslej odigral vse tri medsebojne obračune z Anglijo. Branilec veronskega Chieva ima za sabo že precej bitk predvsem z Rooneyjem, a se kapetan Slovenije s preteklostjo ne obremenjuje kaj prida: “Kar je bilo, je za nami, sam sem to pozabil. Smo profesionalci, dobro se moramo pripraviti za to tekmo. Vemo, kaj nas čaka in biti moramo v optimalni formi.”

Slovenci so za tokratno reprezentančno akcijo izkoristili dan ali dva več, tudi Cesar pa se strinja, da so daljše priprave lahko zgolj koristne. “Ni bilo drugače. Je pa res dobro, da smo nekaj časa skupaj, tega smo veseli. Tudi selektor je o naši formi dobil jasnejšo sliko. Najboljši bodo pritekli na igrišče in upam, da bomo vsi skupaj odigrali dobro tekmo.”

“Vemo, da so Angleži glavni favoriti naše skupine. Vemo, kam sodijo, v sam vrh svetovnega nogometa, so absolutni favoriti nedeljske tekme. Sami moramo gledati nase, odigrati moramo po najboljših močeh in skušati prelisičiti nasprotnika,” še dodaja mož, ki je v dresu z državnim grbom doslej odigral že 82 tekem. Tudi Cesar se veseli številčne in bučne podpore v Stožicah in drugod po državi: “To je super. Navijači so naš dvanajsti igralec. Veseli smo, da bo stadion poln in bodo navijači živeli z nami, tako tisti na stadionu, kakor tudi tisti pred malimi zasloni. V nedeljo nas čaka spektakel. Mislim, da je zbrana celotna Slovenija, sam pa lahko obljubim, da bomo pustili srce na igrišču.”

“Tukaj smo zbrani najboljši igralci v tem trenutku. Vsak, ki bo dobil priložnost, jo mora maksimalno izkoristiti,” je še dodal 32-letni nogometaš.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…