Tudi reprezentančni kapetan Boštjan Cesar ni mogel biti zadovoljen s predstavo slovenske izbrane vrste, ki se je z gostovanja v Glasgowu vrnila praznih rok. Dvoboj na Hampden Parku se je razpletel po željah Škotov, ki so prikazali najboljšo predstavo v aktualnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in zasluženo osvojili vse tri točke.


S to trditvijo se je po tekmi strinjal tudi Cesar, ki je pri golu Chrisa Martina skušal popraviti napako Mirala Samardžića, a je bil za delček sekunde vseeno prepočasen. “Res je, že od prve minute naprej nismo šli dobro v tekmo. Izgubili smo veliko ‘drugih žog’, morda nismo igrali naše igre. Škotska je bila zelo agresivna, domači so prikazali dobro igro in zasluženo zmagali,” je bil po tekmi, v pogovoru za nacionalno televizijo, jasen izkušeni branilec.

“Vedeli smo, da bodo igrali agresivno. Mi nismo bili na svojem nivoju, kot smo ga navajeni,” je nadaljeval član veronskega Chieva, ki s soigralci ni uspel potrditi napovedi izpred dvoboja. Slovenci so bili v fazi napada povsem brezobi, kar kaže tudi pogled na statistiko. Le-ta je bila povsem na strani Škotov predvsem v prvem polčasu, ko je Slovenijo reševal tudi okvir gola: “V prvem polčasu smo imeli precej sreče, saj so Škoti dvakrat ali trikrat zadeli vratnico in prečnik. V drugem polčasu smo dobro stali in dobro igrali, vendar na žalost prejeli zadetek in domov odhajamo praznih rok.”

Kako naprej? Slovenija je s prvim porazom v kvalifikacijah izgubila drugo mesto in v Škotski dobila dodatno tekmico za preboj v dodatne kvalifikacije: “V teh kvalifikacijah smo dobro odigrali štiri tekme, tokratna je bila slaba in nismo bili na nivoju. Preostalo nam je še pet tekem in počasi gremo naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…