Tudi Boštjan Cesar se je po zahtevnem obračunu z Estonijo strinjal, da so v boju za tretje mesto skupine E najpomembnejše tri točke. Za razliko od tekme s Švico kapetan izbrane vrste ni imel toliko dela v obrambi, čeprav so imeli tudi Estonci svoje priložnosti, je bil pa znova precej dejaven v napadu in gradnji igre.


“Po porazu, ko smo se že videli s tremi točkami, se ni bilo lahko pobrati. Glave smo dali skupaj. Vedeli smo, da je Estonija trda, da se bo zaprla in jo bo težko prebiti, ampak smo čakali na svoje priložnosti in se nam je izšlo,” je uvodoma dejal izkušeni branilec, ki je proti Estoniji odigral že 85. tekmo v grbu z državnim grbom, kar pomeni, da je branilec veronskega Chieva igralec z največ nastopi v dresu Slovenije. Tako ne čudi, da je prav Cesar po porazu s Švico zbral soigralce in se predvsem z izkušenejšimi tudi pogovoril: “Že takoj po prihodu v Maribor smo se starejši se usedli in se pogovorili. Normalno, da ni bilo lahko, ampak smo profesionalci, nalogo smo opravili super, glavne so tri točke in gremo naprej.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

A tudi proti Estoniji ni šlo gladko, Slovenci so se dolgo mučili, nato pa sredi drugega polčasa le strli odpor žilavih nasprotnikov. Tudi Cesar je priznal, da igra na začetku ni stekla. “Igra nam ni stekla. Na začetku smo bili po porazu v Švici psihično in fizično potrti. Estonci so čakali, da prestrežejo žoge in gredo v protinapad. Normalno, da ekipa, ki se brani, igra na protinapade. Mislim, da smo danes pokazali, da se lahko kosamo tudi proti bunkerju. Zagotovo pa je lažje, da smo mi tisti, ki stojimo bolj od zadaj in napadamo preko protinapadov, tako kot smo tudi v Švici, kjer bi lahko dosegli tudi kakšen zadetek več,” se je tekme s Švico dotaknil Cesar in v nadaljevanju dodal, da se v zaključnih minutah, ko so Estonci močno pritisnili proti slovenskim vratom, v podzavesti ni pojavil strah: “Ne. Vemo, da tisti, ki izgublja, potem da vse v napad. To so naredili tudi Švicarji, vendar takrat se nam žal ni izšlo. Lahko rečem, da če bi odigrali še deset tekem, bi jih devet dobili. To je nogomet. Estonci so šli tudi takoj z dvema napadalcema in izjemno visoko postavljeni. Imeli so več mož v napadu, tako da je bilo na sredini igrišča več prostora za igro. Danes smo dobro oddelali.”

“To je res. Zagotovo ni bilo veliko prostora. Tudi našim vezistom in napadalcem je bilo težko. Tudi nam branilcem ni bilo lahko igrati, ker je bilo vse pokrito, ampak smo čakali na svoje priložnosti in nato smo jo tudi izkoristili,” je še dejal 33-letni branilec, ki se je po zaključku tekme v Ljudskem vrtu že ozrl proti proti zadnjima dvema kvalifikacijskima dvobojema: “Seveda. Mi smo Švico že ‘pozabili’ in gremo naprej. Naslednja tekma je proti Litvi, pred domačim občinstvom. Prvo se je potrebno dobro regenerirat in potem priti na zbor, vsi dobro pripravljeni in zdravi. Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…