Do večernega spopada Škotske in Slovencev je preostalo le še nekaj ur. Dvoboj na Hampden Parku, ki bo daleč od razprodanega, bo izjemno pomemben za obe reprezentanci, saj Škoti lovijo še zadnji vlak za morebitno drugo mesto, Slovenci pa bi se z zmago otresli tekmeca in storila nov korak k svojemu cilju.


V slovenskem taboru, ki so ga po včerajšnjem preizkusu zelenice, presenetili starši reprezentantov, v tekmo vstopajo z optimizmom, a tudi z mero previdnosti. O nasprotniku s spoštovanjem govori selektor Srečko Katanec, ki je domačinom prepustil tudi vlogo favorita, o Škotih pa je z izbranimi besedami spregovoril tudi Boštjan Cesar: “Škotska ima dobre igralce, igra dober nogomet, a je v točkovnem zaostanku. Ukvarjali smo se s z njimi in z nami, tako da vemo, da nas čaka težka tekma. Moramo biti na visoki ravni, če si želimo ugodnega razpleta.

Kapetan slovenske reprezentance se strinja, da bodo eden od adutov Slovenije tudi prekinitve, saj so Škoti po njih dobili precej zadetkov: “Škoti so dobili veliko takšnih golov na zadnjih tekmah, a so tudi oni imeli svoje priložnosti. Imajo dobre igralce, agresivnost in dobro pokrivajo na vseh delih igrišča. Dobivajo pa veliko golov iz prekinitev, tu puščajo malo več prostora.”

Škotska v svoji zasedbi nima velikih zvezdnikov, tudi Cesar ocenjuje, da so gostitelji nocojšnjega dvoboja močni predvsem kot ekipa, tudi izkušeni branilec pa pričakuje trd in čvrst boj: “Kot ekipa so močni, imajo visoke srednje zvezne igralce, hitre bočne igralce, ki so konkretni v dvobojih ena na ena. Tu bomo morali ustaviti napade, če ne, bodo podajali v kazenski prostor. Igrajo tudi na preskok, tako da bo ključno, kdo bo vzel več drugih žog.”

Slovensko mrežo bo tudi tokrat branil Jan Oblak, ki je nepremagan že 326 minut, Cesar pa bo eden tistih, ki bodo skušali Škofjeločanu pomagati do nadaljevanja serije, ravno tako kot tudi okrog 700 slovenskih navijačev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića ponovno brez zmage

Slovenska reprezentanca do 17 let je danes odigrala drugo tekmo proti vrstnikom iz Madžars…