Izbrano vrsto Slovenije čaka danes še druga prijateljska tekma. Po Makedoniji se bodo izbranci selektorja Srečka Katanca pomerili še s Severno Irsko, ki bo obračun s Slovenijo izkoristila kot pripravo na evropsko prvenstvo, sploh prvo v zgodovini države, na katerem se bodo Severni Irci pomerili z Nemčijo, Ukrajino in Poljsko.


“Vse skupaj je malo bolj sproščeno, ker gre vseeno za prijateljsko tekmo. Ampak čaka nas težak obračun, ki bo pokazatelj za naprej. Res je, da smo premagali Makedonce, kar je bilo pomembno za nas v tej novi izvedbi. Tudi v Belfastu bomo šli na zmago in tako poskusili nadaljevati v dobrem ritmu,” je pred včerajšnjim letom v Belfast poudaril Bojan Jokić, ki je, glede na to da igra v Angliji, najbližje otoškemu nogometu. Severni Irci gojijo klasično otoško igro s preskokom, a bočni branilec Nottingham Foresta poudarja, da ima nasprotnik v svojih vrstah nekaj dobrih nogometašev, kljub temu pa Gorenjec smatra, da je kakovost na strani Slovenije: “Igrajo doma, tako da mislim, da bodo v prvih dvajsetih minutah stali zelo visoko. Res je, da igrajo s preskakovanjem, vendar imajo dobre nogometaše. Eden izmed njih je tudi moj soigralec, Jamie Ward. Igrajo v dobrih klubih, pri tej preskok igri pa moramo biti zelo osredotočeni, da ne poberejo ‘drugih’ žog. Včasih znajo zadeti tudi od daleč, ampak mislim, da smo mi kakovostnejši.”

Severni Irci so neporaženi že devet tekem, če bi se tudi nocoj, tekma na Windsor Parku se bo pričela ob 20:45, izognili porazu, bi izboljšali rekordni dosežek. Slovenci bi z zmago pristavili še košček k mozaiku prenovljene izbrane vrste, v kateri vlada zelo dobro vzdušje, kar pričajo tudi fotografije in besede nogometašev. Eden pomembnejših adutov Srečka Katanca utegne biti Valter Birsa, ki je proti Makedoniji odigral drugi polčas. Primorec je zamenjal Josipa Iličića, s katerim bi lahko tokrat zaigral v začetni enajsterici. “Sva podobna igralca, oba levičarja, ampak po drugi strani precej različna, tako da lahko igrava skupaj. V določenih situacijah se morava tudi midva še uigrati, saj sva malo igrala skupaj. Vsekakor pa moramo pokazati več igrivosti, boljše zaključke, če bo to le mogoče,” poudarja Šempetrčan, ki bo, če bo dobil priložnost, danes odigral že jubilejno osemdeseto tekmo, s katero bo na tretjem mestu večne lestvice ujel Zlatka Zahoviča.

Na krstne minute v članski izbrani vrsti upata Nejc Vidmar in Matic Črnic, nove priložnosti pa ne bo za sredinega debitanta Eneja Jeleniča, ki je zaradi težav s peto ostal na celini. Ob tem bo zanimivo videti, koga bo na položaj Mihe Zajca, ki ga ob 18. uri čaka kvalifikacijski obračun z Irsko, postavil selektor Katanec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…