Medtem ko se kadetska reprezentanca v Belgiji že dokazuje na elitnem krogu kvalifikacij, mladinsko izbrano vrsto lov na evropsko prvenstvo, ki ga bo letos gostila Nemčija, čaka med 24. in 29. marcem. Mladince v primerjavi s kadeti čaka še težja naloga, saj na prvenstvo Stare celine vodi zgolj prvo mesto.


Kot da že to ne bi bila dovolj velika oteževalna okoliščina, je ples kroglic Sloveniji namenil še skupino z izjemno zahtevnimi nasprotniki. Ob gostiteljih Portugalcih, s katerimi se bodo Slovenci pomerili nazadnje, je žreb četi selektorja Igorja Benedejčiča namenil še Rusijo in Švedsko. Do odhoda na skrajni zahodni konec Evrope sta še skoraj dva tedna, že danes pa je znan seznam nogometašev, na katere bo na Portugalskem računal selektor Benedejčič, ki bo, v skladu s pričakovanji, stavil na preverjene adute, med njimi je tudi sedmerica nogometašev, ki so lani s kadetsko reprezentanco sodelovali na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Z največ predstavniki se lahko pohvali Maribor, barve vijoličastih zastopajo Sven Šoštarič Karić, Sandi Ogrinec, Žan Flis in Martin Kramarič, ki spomladi kot posojeni nogometaš Maribora igra za Krško. Trojica – Jakob Novak, Aljon Kerec in Rok Vodišek, ki pa prve članske izkušnje nabira v Šenčurju – zastopa barve Olimpije, Peterica nogometašev pa že igra v tujini. Jan Mlakar, Luka Šušnjara in Mika Mario Rokavec v Italiji, Andraž Mrkonja na Nizozemskem, Timi Max Elšnik pa v Angliji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kek: Čestitke fantom

    Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…
  • Bijol: ”Fuzbal” ti ponavadi vrne

    Slovenija je včeraj s fantastično predstavo pred polnimi Stožicami premagala reprezentanco…
  • Slovenci visoko premagali Moldavce

    Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kek: Čestitke fantom

Slovenija še ostaja živa in ima sedaj pred torkovo tekmo na Švedskem vse niti v svojih rok…