Prvi od dveh obračunov z otoško reprezentanco v tem vikendu se ni razpletel po slovenskih željah. Slovenska kadetska reprezentanca je morala v drugi tekmi elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostila Hrvaška, priznati premoč Angliji, ki je slavila s 4:0.


Čeprav so Slovenci s strelom Matka prvi zapretili že v tretji minuti, je uvodne minute dvoboja nakazale, da se Slovencem ne piše nič dobrega. Anej Mrežar je odbil prve udarce Angležev, ki so v šesti in osmi minuti nevarno zapretili preko Sancha in Loaderja. Mrežar se je izkazal tudi v 13. minuti, ko je strel Kirbyja odbil v kot. V 18. minuti so Slovenci odgovorili s strelom Svetlina, ki pa je zgrešil angleška vrata. Natančnejši so bili nasprotniki, ki so v 25. minuti povedli s strelom Jadona Sancha. Le štiri minute zatem so Otočani vodili z 2:0, Mrežarja je matiral Timothy Eyoma, ki je postavil izid prvega polčasa.

Nadaljevanje je bilo nekoliko skromnejše s priložnostmi, v katerih so sicer prednjačili predvsem Angleži. Uvodoma so bili sicer znova nevarni Slovenci, a Kryeziu ni našel poti do gola. So se pa v nasprotnem taboru v 54. minuti srečanja veselili še tretjega zadetka, tokrat je v polno meril Daniel Loader. Po uri igre sta sledila še dva udarca Sancha, ki pa je izkoristil tretji udarec v 76. minuti, ko je 17. rojstni dan obogatil s še drugim zadetkom na tekmi. Izbranci selektorja Šalje so skušali v končnici dvoboja omiliti poraz, a je bil strel Prelca blokiran, Gregorin pa je meril v vratarja Bursika.

Slovenci so z visokim porazom močno poslabšali možnosti za preboj na evropsko prvenstvo, kamor bo odpotovalo tudi sedem od osmih drugouvrščenih ekip elitnega kroga kvalifikacij. V torek se bodo Slovenci pomerili s Češko, ki je po Angliji izgubila tudi z Bosno in Hercegovino.

ANGLIJA U17 : SLOVENIJA U17 4:0 (2:0)
Sancho (25′, 76′), Eyoma (29′), Loader (54′).
Anglija U17: Bursik, Eyoma, Gibson, McEachran (74′ Gibbs White), Guehi, Panzo, Foden (66′ Hudson-Odoi), Kirby, Brewster (61′ Oakley-Boothe), Sancho, Loader. Selektor: Steven Cooper.
Slovenija U17: Mrežar, Kolmanič, Stojinovič, Zec, Kurtović, Rorič, Prelec, Kryeziu (68′ Žugelj), Svetlin (48′ Jakupovič), Schweiger, Urbančič, Matko (77′ Gregorin). Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska izbrana vrsta izžrebana v zahtevno skupino

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odig…