Članska izbrana vrsta se bo v večernih urah v mariborskem Ljudskem vrtu pomerila z Estonijo, ki tri kroge pred koncem kvalifikacij za EURO 2016 s točko prednosti drži tretje mesto. V primerjavi s članskimi kolegi pa vsaj po uvodu kvalifikacij precej bolje kaže reprezentanci do 21 let, ki jo po zmagi nad Andoro in Litvo danes čaka gostovanje v Italiji.


Kot je dejal že selektor Primož Gliha, se prejšnja dva nasprotnika Slovenije po kvaliteti ne moreta meriti z Italijo, zato gre pričakovati drugačno tekmo in več dela tudi za slovenske branilce, ki v 180 minutah še niso dovolili zadetka. Dobro gre tudi napadalcem, ki so v dveh tekmah zabili sedem zadetkov, Andraž Šporar, ki je bil najvidnejši mož petkovega obračuna v Celju, si z dvema zadetkoma deli vrh lestvice najboljših strelcev kvalifikacij. S sedmimi doseženimi zadetki tudi prvi strelec državnega prvenstva je v pogovoru za klubsko spletno stran napovedal zahtevno srečanje: “Za nas bo to nova, zahtevna preizkušnja. Kar naenkrat smo postali pravi ‘magnet’ za vse nasprotnike. Glede na odlične igre in visoke zmage, je povsem logično, da si bodo nasprotniki prizadevali prekiniti naš zmagoviti niz. Ampak, če bomo pravi in na ravni iger, ki smo jih prikazovali v preteklem mesecu, se nam za uspešno nadaljevanje ni potrebno bati.”

Kapetan ljubljanske čete je šel še korak naprej in se vprašal, zakaj ne bi Italijanov presenetili že sredi italijanskega škornja? “To bo prava, moška tekma. Imamo šest točk, igramo vse bolje in zakaj ne bi Italijanov presenetili že na njihovem igrišču. Dobro klubsko formo smo prenesli tudi v reprezentanco. Precej lažje mi je igrati, ko imam ob sebi klubske kolege, s katerimi se izjemno dobro razumem,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…