Ni še niti pričel, pa je že odšel. Nekako tako bi lahko povzeli Pevnikovo avanturo na klopi Radomelj. Polzeljan radomeljskega prvoligaša namreč ne bo reševal pred izpadom v drugoligaško konkurenco, kar so pred nekaj minutami potrdili tudi v taboru zadnjeuvrščenega kluba slovenskega prvenstva.

Pevnik se v slogu Milovana Rajevca, ki pa je poleti klop Rudarja zapustil zaradi mamljive ponudbe alžirske nogometne zveze, poslavlja še preden je svoje moštvo vodil na uradni tekmi. Po naših informacijah je za predčasno slovo kriv upor moštva. Zdaj že nekdanji Pevnikovi varovanci so za kapetana soglasno izglasovali Igorja Barukčića, ki je to vlogo opravljal že doslej, tej ideji pa ni bil naklonjen Pevnik, saj naj bi imel svojega kandidata. Sledil naj bi pravcati upor nogometašev, o čemer nazorno priča tudi dejstvu, da so se Radomljani s priprav hercegovskem Medžugorjo vrnili že dan pred predvidenim, saj bi morali v znanem romarskem središču ostati do včerajšnje nedelje.

Matjaž Marinšek je za klubsko spletno stran ponudil nekoliko drugačne razloge. Pevnik se je ob prevzemu moštva resda dogovoril za možnost odhoda v tujino, a se zdi takšen odhod teden dni pred pričetkom prvenstva najmanj neodgovoren: “V skladu z dogovorom, sklenjenem v začetku januarja, ki trenerju v primeru dobre ponudbe iz tujine omogoča predčasno prekinitev sodelovanja, se trener Robert Pevnik spet podaja na tuje. V imenu kluba in v svojem imenu bi se Robertu rad zahvalil za profesionalno opravljeno delo in mu zaželel srečo in veliko uspehov v novem klubu. Obenem pa pozdravljam že njegovega naslednika in mu želim veliko uspeha na mestu glavnega trenerja.”

Znan pa je že tudi Pevnikov naslednik, saj ga bo nadomestil Adnan Zildžović, ki je v Sloveniji nazadnje deloval na klopi novomeški Krke, pred vrnitvijo v Slovenijo pa je nekaj časa deloval na klopi albanskega prvoligaša Bylis Ballsha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…