Zavrčani tudi v osmi tekmi pred domačimi gledalci niso uspeli priti do zmage. Haložani so v obračunu z novomeško Krko prevladovali in si pripravili precejšnje število priložnosti, vendar žoga ni našla poti za hrbet gostujočega vratarja Mitrovića. Odločitev o zmagovalcu je padla v 76. minuti, ko je prosti strel s 30 metrov izvedel Ejup in s silovitim projektilom ugnal domačega vratarja Kovačića.


Zavrčani so v srečanje krenili odločni, da prekinejo črni niz domačih tekem brez zmage. Vse od začetnega žvižga glavnega sodnika Žganca so imeli vajeti igre trdno v svojih nogah. Prva resnejša priložnost se jim je tako ponudila v 15. minuti, ko je Matjašič lepo prodrl ter se z roba kazenskega prostora odločil za strel, vendar je dobro postavljeni gostujoči vratar Mitrović strel obranil. Dvanajst minut zatem je bil v osrednji vlogi znova Matjašič, le da tokrat kot podajalec. Z lepo globinsko žogo je v ogenj poslal Batrovića, ki je streljal z roba kazenskega prostora, a je bil Mitrović na mestu in sledil je kot. Tega se je prav tako odločil izvajati Batrović in le malo je manjkalo, da z zvitim predložkom ni presenetil Mitrovića. V 33. minuti so domači nogometaši, znova preko Batrovića, izvajali prosti strel v bližini kazenskega prostora, vendar je žoga zadela le zunanji del mreže.  Le tri minute zatem pa še zadnja priložnost prvega polčasa in obenem tudi najlepša. Matjašič je po tleh poslal izvrsten predložek pred gostujoča vrata, kamor je stekel Glavica, vendar iz bližine namesto v gol poslal žogo preko vrat.

Podobno kot v prvem, smo tudi v drugem polčasu videli prevlado domačih nogometašev. Kljub temu pa je prva priložnost pripadla Novomeščanom in sicer je v 58. minuti po odbitku v domačem kazenskem prostoru do žoge prišel Kastrevec, ki se je tudi odločil za strel, vendar je ta končal v naročju Kovačića. Dve minuti zatem so še enkrat več do svoje priložnosti prišli domači. Matjašič je z leve strani poslal predložek pred vrata, kjer je bil Zorko le za las prenizek. Na srečo je na drugi strani pritekel Cvek, ki se je odločil za strel, a nastreljal le prečnik. Domači se niso zaustavljali in so še naprej močno ogrožali vrata gostov. V 63. minuti je Zorko, po podaji Cveka, z glavo le za las streljal preko gola. Tudi kombinacija Matjašiča in Glavice šest minut kasneje ni obrodila sadov. Nato v 74. minuti še en poizkus za Haložane, tokrat je bil po strelu iz kota najvišji rezervist Tuđan, ki je v igro vstopil malo prej, vendar žoga tudi po njegovem strelu ni hotela v mrežo. Ob vseh zamujenih priložnostih domačih se je nepisano nogometno pravilo, kdor ga ne da ga dobi, moralo tudi zgoditi. In se je. Gostje so imeli prosti strel dobrih 30 metrov gola. Za neposredni strel proti vratom se je odločil Ejup, in s pravo mojstrovino zadel za presenetljivo vodstvo gostov. Do konca srečanja, so Zavrčani imeli še dve priložnosti, Kokorović je v 77. minuti v lepem položaju streljal mimo, Tuđanu pa je Mitrović strel v 82. minuti ubranil in tako je ostalo pri srečnejši zmagi gostov.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …