Mariborčane že danes ob 16. uri čaka nova preizkušnja na turških tleh. Potem ko so včeraj remizirali s poljskim prvoligašem Belchatowim, po vodstvu vijolic z 2:0 se je obračun končal z 2:2, bodo danes moči merili z beloruskim BATE Borisovim. Še pred tem pa pogled v včerajšnjo tekmo, svoj pogled na njo je za klubsko spletno stran predstavil Welle Ndiaye, ki se je v 15. minuti podpisal pod prvi zadetek Štajercev.


“Po štirih dobrih treningih tukaj v Turčiji je za nami dobra tekma. Na igrišču smo pokazali všečno predstavo in res škoda, da se je končalo z neodločenim rezultatom,” je uvodoma dejal visokorasli Senegalec, ki je eno lepših presenečenj zimskega pripravljalnega obdobja, saj iz tekme v tekmo kaže dobre in všečne predstave. Svojo predstavo je tokrat začinil še z zadetkom, tega pa se je veselil tudi Jean-Philippe Mendy, s katerim si v Beleku delita tudi hotelsko sobo. 24-letni vezist je v šali priznal, da sta z Mendyjem, ki je po poreklu prav tako Senegalec, v hotelski sobi sklenila pravi pakt: “S ‘cimrom’ sva tokrat skupaj pomagala ekipi, naslednjič bo kdo drug. Ko sva v sobi, se z Mendyjem vedno pogovarjava, kako naj si podajava žogo za izvedbo uspešnih akcij, če bova skupaj na igrišču. Skušava dobro sodelovati. Kot vedno pa se pogovarjava o dobrih zadevah v naši igri in napakah, ki smo jih storili na tekmi. Vse z namenom, da bi še izboljšali igro in bili učinkoviti. Zmeraj se pošaliva, kaj storiti, da zabijeva več golov.”

Nekdanji član Palerma se je slovenskim ljubiteljem nogometa predstavil v dresu Gorice, katere član je bil kar štiri leta. Lansko poletje se je kar nekoliko presenetljivo preselil v Ljudski vrt in čeprav za Maribor jeseni ni veliko igral, zbral je deset nastopov, priznava, da je s profesionalnim delom precej napredoval: “Razlika je seveda ogromna. Zdaj bolje poznam trenerjeve napotke, energija, ki nam jo daje na treningih, veliko pomeni. Na vseh treningih se dela maksimalno. Ko sem bil v Gorici, temu ni bilo tako. Tukaj delo poteka v neprimerno večjem obsegu in lepo je videti, da se trud obrestuje. Napredujemo ob profesionalnem delu in verjamem, da bomo te dneve v Turčiji izkoristili na najboljši način.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znano je kdo bo sodil nedeljski večni derbi

V nedeljo nas že čaka prvi večni derbi letošnje sezone. V Stožicah se bosta udarila Olimpi…