Mariborčani so spomladanski del sezone pričeli z zanesljivo zmago. V lepo zapolnjenem Ljudskem vrtu je s 5:1 padla Gorica, ki je na Štajersko pripotovala brez Majcna, Vetriha, Jogana in Johnsona in se na trenutke sicer dobro upirala favoriziranim gostiteljem. Ti so sicer povedli že v tretji minuti, ko je enega od treh zadetkov dosegel Volaš, a so gostje izenačili po pol ure igre, ko je zadel Eleke. Štajerci so na odmor odšli z vodstvom, znova je zadel Volaš, po mirnem drugem polčasu pa so v zadnjih desetih minutah padli še trije zadetki. Po enkrat so zadeli Zahović, Tavares in Volaš.


Gledalci, kljub zamudi zaradi težav z mrežo na golu pred severno tribuno, na uvodni zadetek niso dolgo čakali. Mariborčani so povedli že v tretji minuti tekme, ko je žogo potegnil Ibraimi in v osrčju kazenskega prostora zaposlil povratnika Volaša, ki je s strelom po tleh matiral vratarja Gallinetto. V nadaljevanju priložnosti praktično ni bilo, v 15. minuti se je z obrambo po strelu Stojanovića izkazal gostujoči čuvaj mreže. V 29. minuti pa hladen tuš za dobrih štiri tisoč gledalcev. Po podaji z desne strani igrišča, se je v kazenskem prostoru Maribora dobro znašel mladi Eleke, se mojstrsko otresel Rajčevića in z diagonalnim udarcem mojstrsko zadel v spodnji desni kot nemočnega Handanovića. Minute po izenačenju znova niso ponudile pravega vznemirjenja, zato pa je bilo precej bolj napeto v končnici prvega polčasa. V 42. minuti je po predložku Janže sprožil Ibraimi, a se je žoga od Palumba odbila v prečnik. Zato pa je bila goriška obramba brez rešitve minuto kasneje, po dolgi akciji, v kateri sta bila udeležena Bohar in Zahović, je slednji ob strelu zadel Napolija, od tega se je žoga odbila v Enowa, nato pa še do Volaša, ki zaradi tega ni bil v prepovedanem položaju, Primorec pa se je tako veselil še drugega zadetka ob povratku v Maribor in si priigral najlepše darilo ob včerajšnjem rojstnem dnevu.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domači nogometaši, v sedmi minuti nadaljevanja je po preigravanju v kazenskem prostoru poizkušal Ibraimi, a se je z lepo obrambo izkazal Gallinetta in žogo odbil v kot. Gostje so odgovorili z dvema hitrima napadoma po levi strani igrišča, ki pa ju je z neuspešnima poizkusoma v daljši kot zaključil Džuzdanović, vmes pa je bil nenatančen tudi Eleke. Nato so pobudo znova prevzeli vijoličasti, dvakrat je zgrešil rezervist Sallalich, na nasprotni strani igrišča pa je Handanovič v 79. minuti zaustavil nevaren poizkus Slivke, ki je meril v spodnji desni kot. Primorci so bili za zapravljene polpriložnosti hitro kaznovani. Nekdanji Goričan Ndiaye je z lepo globinsko podajo zaposlil Zahovića, ki je opazil, da je Gallinetta šel iz vrat in z lepim lob udarcem zadel še desetič v sezoni, s čimer se je vsaj za nekaj minut na vrhu ligaške lestvice izenačil s Tavaresom. Slednji je mladega napadalca v 84. minuti tudi zamenjal in se že minuto kasneje veselil zadetka, potem ko se je najbolje znašel v gneči pred golom Gorice. A to še ni še ni bilo vse, kar je ponudila končnica tekme. V tretji minuti sodniškega podaljška je globinsko podajo Sallalicha izkoristil Volaš in povratek v Ljudski vrt začinil še s tretjim zadetkom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija z lahkoto opravila z Mariborčani

Na prvem večnem derbiju te sezone so igralci Olimpije iskali prvo zmago te sezone. Maribor…