Zavrč, ki je natanko pred tednom dni presenetljivo remiziral v gosteh pri Mariboru, je tudi tokrat dobil točko. Na domači zelenici so gostili nogometaše ljubljanske Olimpije, ki so bili večji del srečanja boljši nasprotnik, vendar jim premoči ni uspelo kronati z zadetkom. O premoči Olimpije priča podatek razmerja v kotih, ki so ga ljubljanski nogometaši dobili z 12 proti 2, ter razmerje strelov ki je bilo prav tako na njihovi strani.


Na dodobra zasedenem stadionu Športnega parka v Zavrču, so gledalci spremljali všečno in dinamično igro s polno priložnostmi, le najpomembnejšega, to je zadetka, niso dočakali. Ljubljančani so v srečanje krenili zelo odločno, ter takoj nakazali da so v Haloze prišli po poln izplen. Kljub premoči in nenehnemu napadanju, je prva priložnost prišla šele v dvanajsti minuti preko Hentya, ki je po lepi podaji Finka iz desne strani, z le nekaj metrov nastreljal domačega vratarja Picaka, ta je žogo na kratko odbil, tako da je Henty še enkrat poskušal z glavo, vendar pa mu je tokrat prečnik preprečil slavje. Zavrčani, ki so vsaj na začetku srečanja, na svoje priložnosti čakali iz protinapadov, so že v naslednjih nekaj minutah kar dvakrat odgovorili na priložnost Olimpije. Glavica se je v obeh primerih znašel v osrednji vlogi, vendar mu je ljubljanski vratar Šeliga z uspešnima obrambama preprečil veselje. Tekla je 17. minuta, ko je Zavrčane še drugič pred zadetkom rešil okvir gola. Tokrat je s kakih petih metrov od gola, z leve strani streljal Kronaveter, vendar kot že rečeno nastreljal le bližnjo vratnico. V nadaljevanju so Zavrčani uspeli vzpostaviti ravnovesje, tako da si nobena ekipa do zaključka prvega polčas resnejše priložnosti več ni uspela ustvariti.

Tudi v drugem polčasu, že na samem začetku izredna priložnost Olimpije. Tokrat se je Šporar sam znašel pred vratarjem Picakom, vendar je slednji še pravočasno zapustil vrata, in s tem preprečil zadetek. Sledili so kar trije zaporedni streli iz kota za Ljubljančane, ki pa niso obrodili sadov. V 62. minuti je tokrat spet za Olimpijo, z glavo streljal Mitrović, vendar je tudi ta strel zletel za las mimo. Kot tudi strel Kronavetra osem minut kasneje, le da je tokrat vratar Picak bil na mestu. V priložnosti za domače sta se v 82. minuti znašla igralca, ki sta vstopila v nadaljevanju srečanja. Muslimović je z lepo globinsko podajo, v ogenj poslal Tuđana, ki pa je z zares lepe pozicije, žogo nastreljal visoko čez gostujoča vrata. Malo pred koncem srečanja, so se Ljubljančani še dvakrat znašli v priložnostih. Najprej je Golubar, ki je priložnost dobil v drugem polčasu, z glavo streljal previsoko, nato pa je že v sodnikovem podaljšku, še en rezervist, Zajc z roba kazenskega prostora streljal premehko in žoga je bila lahek plen Picaka. To pa še ni bilo vse, saj so Zavrčani preko Muslimovića, prišli do match žoge le malo pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Na domačo žalost je žoga za las zgrešila vrata, potem ko je Muslimović streljal z desne strani v daljši vratarjev kot.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…