Derbi 8. kroga Prve lige bo na sporedu danes, ko se bosta v Kidričevem pod reflektorji pomerili ekipi Aluminija in Mure, obe še vedno neporaženi v prvenstvu.

Kidričani so sanjsko štartali v prvenstvo, ob štirih zmagah so zabeležili še tri remije in so s petnajstimi točkami vodilna ekipa lige. Kljub prodaji Luke Štorja, ki je blestel v uvodu v sezono rezultatska krivulja ni padla, varovance Slobodana Gruborja pa krasi izjemno disciplinirano branjenje svojih vrat, v dosedanjem poteku prvenstva so prejeli le tri zadetke, daleč najmanj v ligi. Enega od treh jim so jim v zadnjem krogu zabile Domžale in odščipnile točki vodeči ekipi lige.

A pred šumarji je sedaj eden najtežjih preizkusov, v goste prihaja prav tako neporažena Mura, ki si s Celjem ob tekmi manj deli tretje mesto in bi lahko ob morebitnem zmagoslavju danes skočila na vrh. Bilanca Murašev so tri zmage in trije remiji, ob vseh delitvah točk do sedaj pa je ob občutek, da so Muraši točke prej izgubili kot eno dobili. Tako tudi pretekli konec tedna v Ljubljani, ko jih je napaka na svoji lastni polovici stala zadetka, v nasprotnem bi Ljubljančani težko prebili Murin zid.

Gostom, ki so v lanski sezoni dobili vse štiri medsebojne dvoboje, zadnje tri celo brez prejetega zadetka, na Štajerskem ne bo mogel pomagati Šušnjara, ki je pordečel v prejšnjem krogu. Kidričani so brez kaznovanih nogometašev, morebiti pa bosta v kadru tudi že najnovejši okrepitvi rdeče-belih, Tilen Pečnik ter Mihael Klepač.

Obeta se nam izjemno napeto srečanje, pestro bo tudi na tribunah, kjer je pričakovati ponovno množičen obisk gostujočih navijačev, ki so že v lanski sezoni preglasili občinstvo v Kidričevem. Bo Šimundža s svojimi varovanci kot prvi našel recept za Kidričane? Lahko domači zadajo Muri prvi poraz ter še naprej ostanejo na vrhu lige? Odgovor bomo dobili nekaj minut po 22.uri. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
  • Majcen prvič v tujino?

    Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…
  • Povratnik v vijoličastem dresu

    Aktualni prvaki iz Maribora so potrdili prihod 31-letnega vezista Reneja Miheliča. Nekdanj…
  • Knapi z dvema pridobitvama

    Velenjskega Rudarja sta okrepila dva nogometaša, in sicer Mateo Panadić in Jovan Vladimir …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Majcen prvič v tujino?

Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…