V celjskem prvoligašu so pred nekaj minutami potrdili naše jutranje poročanje, ko smo napovedali, da bo zadnjeuvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije prevzel Iztok Kapušin, ki se je ravno zaradi ponudbe Celja po petem krogu 2. HNL poslovil od vodenja Hrvatskega Dragovoljca.


Kapušin, ki izkušenj z vodenjem prvoligaškega kluba še nima, časa za spoznavanjem varovancem ne bo imel veliko, saj ga že v sredo popoldne čaka pokalni obračun z Muro, ki je v prvem krogu izločila Celje. Brežičan je v prvih besedah ob predstavitvi poudaril, da je prevzel klub kot je Celje. “Zavedam se, da sem prišel v izredno velik klub, zato sem še toliko bolj počaščen, da smo se z vodstvom uspeli dogovoriti. Čaka me odgovorno delo, a se močno veselim izziva. Vsekakor si čim prej želim dvigniti mentalno moč ekipe, igralcem pa bom dal že na nocojšnjem treningu vedeti, da jim zaupam in da verjamem v njihovo nesporno kakovost in igralski potencial. Časa nimamo veliko, saj nas prva tekma čaka že v sredo, ko se bomo v pokalnem tekmovanju pomerili z Muro. V teh uvodnih treningih se bomo osredotočili predvsem na disciplino v fazi branjenja, v napadalnem segmentu igre pa bomo skozi trenažni proces skušali čim prej udejanjiti znanje in kreativnost tega moštva,” je na današnji novinarski konferenci dejal Brežičan, ki je v zadnjih letih deloval na Hrvaškem. Nekdanji strateg Krškega, Krke in Ivančne Gorice je v uvodu letošnje sezone vodil Hrvatski Dragovoljac, še pred tem pa je bil trener Bistre, ki jo je lani popeljal do zgodovinskega napredovanja v drugi razred hrvaškega nogometa.

“Izredno sem vesel, da lahko predstavim tako obetavnega, a obenem že izkušenega trenerja. Iztok je v svoji karieri že vodil kar nekaj klubov, preizkusil se je tudi v tujini. Je strokovnjak, ki prihaja iz lokalnega okolja, tako da nedvomno pozna razmere v našem klubu. V minulih dneh smo se prepričali, da poseduje pravo miselnost za naš klub, saj nam je predstavil ambiciozen načrt, s katerim sem prepričan, da bo naše rezultate kmalu dvignil na višjo raven. Njegova naloga ne bo lahka, a mu zaupamo in mu dajemo vso podporo pri njegovem delu,” pa je ob predstavitvi novega trenerja, ki je UEFA Pro licenco pridobil že pri rosnih 26 letih, dejal predsednik kluba, Stevan Đorđević.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…