Velenjčani v uvodni pripravljalni preizkušnji po pričakovanjih niso imeli pretiranih težav s petoligašem Labys Mengo 28 iz Mengša. V domači mreži je končalo kar osem žog, že pet v prvem polčasu, ko je igrala prva enajsterica, v nadaljevanju pa so priložnost dobili predvsem igralci mladinske in tudi kadetske selekcije.


Kot smo napovedali že včeraj dopoldne, je v dresu knapov zaigral tudi Amer Krcić, znova pa sta v domači jati zaigrala tudi stara znanca Rudarja. Luka Prašnikar je igral v prvem polčasu in v 26. minuti dosegel zadetek za 3:0, medtem ko se je Denis Grbić trenerju Javorniku dokazoval v drugem polčasu in se ravno tako vpisal med strelce, saj se je v 75. minuti podpisal pod sedmi zadetek Rudarja. Grbić je sicer otrok Rudarja, ki se je po ne ravno posrečeni epizodi pri puljski Istri zadnja leta dokazoval na Madžarskem, medtem ko je Prašnikar prve korake storil v sosednjem Šmartnu ob Paki, nazadnje pa je bil spomladi član kidričevskega Aluminija, v dresu katerega je na desetih tekmah, v igro je večinoma vstopal kot rezervist, dosegel en zadetek.

Dvojec naj bi z Velenjčani za zdaj zgolj treniral, dogovora še ni, tako Prašnikar, Grbić in ostali pa bodo imeli novo priložnost za dokazovanje že v soboto, ko pa bo nasprotnik že precej zahtevnejši, v Kranjski gori se bodo knapi pomerili z Rijeko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …