Danes se začne že nov, šesti krog Prve lige Telekom Slovenije, katerega bosta v Sežani odprla domači Tabor in Triglav iz Kranja. Obe ekipi se z šestimi zbranimi točkami nahajata v spodnjem sredinskem delu lestvice, Sežanci so sedmi, Kranjčani pa mesto višje.

Sežancem je v prejšnjem krogu malo zmanjkalo, da bi presenetili aktualne prvake na njihovem terenu v Ljudskem vrtu. Po zaostanku so se kar dvakrat vrnili in izid poravnali, a so na koncu, tudi ob igralcu manj, izključen je namreč bil Mario Babić, vseeno morali priznati premoč domačinom, ki so preko Zahovića in Kronavetra stvari postavili na svoje mesto. V ekipi Tabora se je najbolje izkazal izkušeni Sikimić, ki je prispeval oba zadetka, in je tako postal tudi najboljši moštveni strelec.

Podobno kot Sežanci so tudi Kranjčani v prejšnjem krogu izgubili. Prav tako z dvema goloma razlike jih je premagala murskosoboška Mura, ki je v Kranju slavila s 3:1. Po tem, ko so že v prvem polčasu zaostajali z 2:0, je orlom nekaj upanja na začetku drugega polčasa vlil Majcen z izkoriščeno enajstmetrovko, a je za goste dobrih deset minut pred koncem Bobičanec zapečatil domačo usodo. Po šestih zbranih točkah v prvih treh krogih, je tole bil drugi zaporedni poraz orlov.

Tekom tedna sta obe moštvi odigrali tudi prvi krog Pokala Slovenije in se ob zmagah uvrstili naprej. Tabor je gostoval v Vidmu pri Ptuju. Po tem, ko so v prvem polčasu, proti domačemu tretjeligašu igrali 1:1, je v drugem polčasu na sceno stopil Lazar Milošev, ter svoji ekipi s hattrickom pomagal do napredovanja. Kranjčani so imeli težje delo v Brežicah, kjer so po težki borbi slavili z 2:1. Srečanje proti domačinom so končali s kar dvema igralcema manj. V drugem polčasu sta druga rumena in s tem rdeča, dobila Tilen Mlakar in Žan Rogelj, ki ju tako ne bo v kadru za današnjo tekmo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura uspešna z igralcem manj

Zadnje srečanje 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bilo odigrano v Domžalah, slavili…